Melanija Tramp u memoarima podržala pravo žena na abortus

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Supruga bivšeg američkog predsednika i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Melanija Tramp izrazila je strastvenu podršku pravu žena da kontrolišu svoje telo, uključujući pravo na abortus u dugo očekivanim memoarima koji bi trebalo da se nađu u knjižarama za nedelju dana.

"Imperativ je garantovati da žene na osnovu svojih uverenja imaju autonomiju u odlučivanju o rađanju deteta, oslobođene bilo kakvih intervencija ili pritisaka od strane vlade", ukazala je ona u jeku predizborne kampanje u kojoj pretnje Donalda Trumpa u vezi s reproduktivnim pravima žena imaju centralnu ulogu, piše Gardijan.

Melanija Tramp smatra da niko osim same žene ne bi smeo da ima moć da odredi šta bi ona trebalo da radi sa svojim telom.

"Osnovno pravo žene na ličnu slobodu, na njen sopstveni život, daje joj autoritet da prekine svoju trudnoću ako to želi. Ograničavanje prava žene da odluči da prekine neželjenu trudnoću je isto što i uskraćivanje kontrole nad njenim sopstvenim telom. Ovo verovanje nosim sa sobom kroz čitav svoj zreli život", navela je Melanija Tramp.

Donald Tramp se nedavno našao u kontroverzi oko toga da li će u novembru glasati za zaštitu prava na abortus na Floridi, na kojem će učestvovati i njegova supruga s obzirom da žive u Mar-a-Lagu u Palm Biču.

Donald Tramp je na kraju je rekao da će glasati protiv, ali sudeći po rečima njegove supruge, ona će glasati "za".

Melanija Tramp retko iznosi političke stavove u javnosti.

Njeni memoari biće objavljeni u SAD sledećeg utorka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Oproštajni govor Melanije Tramp: "Protekle četiri godine bile su nezaboravne"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA