Putinov saradnik sa crne liste EU pronađen mrtav: Sin čuo pucanj iz sobe, a na stolu ostalo pismo

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Visoki ruski zvaničnik Konstantin Zavizenov za koga se veruje da je imao bliske finansijske veze sa šefom države Vladimirom Putinom pronađen je mrtav u utorak uveče!

Telo Zavizenova, kako navodi Njuzvik, pronašao je njegov sin u kući na području Moskve. Prema državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti veruje se da je uzrok smrti samoubistvo. Sin je navodno pronašao oproštajno pismo i alkohol na stolu u kući pre nego nego što je čuo pucanj u drugoj prostoriji. Ruski portal Lenta pak tvrdi da je Zavizenova supruga nedavno saznala da je muž vara i da je podnela zahtev za razvod.

Vest o njegovoj smrti podelio je politički komentator Igor Suško koji je izrazio skepticizam prema tvrdnjama o suicidu.

- Konstantin Zavizenov, bivši ministar energetike za okupiranu Lugansku Narodnu Republiku u Ukrajini ubijen je u Moskvi hicem iz vatrenog oružja u glavu - napisao je Suško na platformi X.

Suško tvrdi i da je Zavizenov imao veze sa Putinom preko porodice Kovalčuk. Prema ruskom Telegram kanalu VČK-OGPU Zavizenov je bio direktor u energetskoj kompaniji sa sedištem u Moskvi. Tada se na čelu kompanije nalazio Boris Kovalčuk koji  je sin ruskog milijardera i oligarha Jurija Kovalčuka. Novinari koji kritikuju režim navode da je Jurij Kovalčuk "de facto drugi čovek" u Rusiji i "lični bankar" Vladimira Putina.

Zavizenov je smenjen sa svoje funkcije ministra u junu 2023. godine, međutim, ipak se našao na spisku osoba koje su sankcionisale EU, Ujedinjeno Kraljevstvo i još nekoliko zemalja.

Takođe je bio na takozvanom spsku ratnih huškača, koji je objavila Fondacija za borbu protiv korupcije, organizacija koju je osnovao vođa opozicije Aleksej Navaljni.

(Telegraf.rs/Jutarnji)

Video: Putin leteo u strateškom bombarderu Tu-160

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA