Posle uspeha u Rusiji, CIA pokrenula novu akciju regrutacije doušnika u Kini, Iranu i Severnoj Koreji

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Američka centralna obaveštajna agencija (CIA) saopštila je da je danas pokrenula novu akciju regrutacije doušnika u Kini, Iranu i Severnoj Koreji, ističući da je prethodno uspešno angažovala Ruse.

CIA je objavila uputstva na mandarinskom, farsiju i korejskom na svojim nalozima na platformi Iks, Fejsbuku, Instagramu, Telegramu, LinkedInu i Dark Vebu o tome kako da je bezbedno kontaktiraju, naveo je portparol CIA u saopštenju, preneo je Rojters.

"Naši napori na ovom frontu bili su uspešni u Rusiji i želimo da osiguramo da pojedinci u drugim autoritarnim režimima znaju da smo otvoreni za posao", rekao je portparol, dodajući da se CIA prilagođava pojačanoj represiji države i globalnom nadzoru.

Žeđ CIA za obaveštajnim podacima je porasla otkako je Kina počela da širi saradnju sa Rusijom i Iranom.

Rusija, Kina, Iran i Severna Koreja su u američkoj obaveštajnoj zajednici poznate kao "tvrde mete" - zemlje u čije je vlade teško prodreti.

CIA je počela da regrutuje Ruse 2022. objavljivanjem tekstova na ruskom jeziku na svojim nalozima na društvenim mrežama o tome kako da bezbedno kontaktiraju agenciju, nakon čega su usledili video snimci 2023.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA