"Osobine psihopate": Ubio tajnog ljubavnika da prikrije vezu, spalio telo, pa tražio boleštine po internetu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Muškarac iz Filadelfije, star 23 godine, ostatak života će provesti iza rešetaka zbog ubistva drugog muškarca kako bi sakrio činjenicu da su njih dvojica bili u seksualnoj vezi, saopštilo je tužilaštvo.

Kajlen Prat je u petak proglašen krivim za ubistvo prvog stepena, skrnavljenje tela, ometanje pravde i posedovanje oružja, saopštila je kancelarija okružnog tužioca Filadelfije. Tužioci su ubistvo 20-godišnjeg Nasira Džonsona opisali kao zločin iz mržnje, prenosi Law&Crime.

Džonson je u ranim jutarnjim satima 17. februara 2022. godine došao Uberom do Pratove kuće u severnom delu Filadelfije. Kada je stigao, Prat ga je smrtno ranio u vrat.

Prat je telo umotao u plastiku i traku, a zatim ga odvezao u obližnji park gde ga je zapalio, saopštili su tužioci.

Dvoje ljudi koji su šetali psa pronašli su teško spaljeno telo tri dana kasnije. DNK analiza je bila potrebna da bi se telo identifikovalo kao Džonsonovo, rekli su tužioci.

Detektivi su se fokusirali na Prata nakon što su primili anonimnu dojavu. Njegovi telefonski podaci pokazali su da je bio sa Džonsonom i u parku u vreme ubistva i spaljivanja tela. Prilikom pretrage Pratove kuće, policija je pronašla krv Džonsona koja je natopila podlogu tepiha i drveni pod. Takođe je postojao "značajan deo tepiha koji je nedavno bio intenzivno izbeljen", prema tužiocima. U Pratovom domu pronađeno je i oružje korišćeno za ubistvo.

Policija je kasnije otkrila inkriminišuće pretrage na Guglu, koje su uključivale traženje vesti o ubistvu, kao i "osobine psihopate", "seks sa mrtvim telima" i "ubistvo bez emocija".

"Nemojte se zavaravati: Ubistvo Nasira Džonsona je zločin iz mržnje. Kajlen Prat nije želeo da iko sazna za njegovu romantičnu vezu sa žrtvom", izjavila je pomoćnica okružnog tužioca Sidni Poup.

Prat je uhapšen u junu 2022.

Džonsonova baka, Sintija Džonson, rekla je da je njen unuk bio vredan i dobronameran mladić.

"Bio je voljena osoba. Svi su ga voleli", rekla je na konferenciji za novinare u ponedeljak.

"Ponekad se jednostavno nateram da zaspim, moje srce je rastrgnuto na bezbroj komada", zaključila je baka.

(Telegraf.rs)

Video: Neobična grupa dobrih kuvara: Kada su šefovi kuhinje pravi prasci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA