Smrt njene ćerke proglasili samoubistvom, majka se nije složila s tim: Naterala ubicu da prizna šta je uradio

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

U trenutku kada je Džejmi Dikerson ugledala svoju ćerku u bolnici na aparatima za održavanje života - sa modricama na vratu i člancima i popucalim krvnim sudovima na obrazima - kaže da je odmah znala da je njena 29-godišnja ćerka bila žrtva nasilja.

"Znala sam da je u pitanju zločin", rekla je Dikerson za magazin People o svojoj ćerki, Ejpril Holt, majci dvoje dece iz Antioha u Tenesiju.

Međutim, rečeno joj je da je njena ćerka pokušala da izvrši samoubistvo 29. jula 2023, nakon što je Ejprilin suprug izjavio da ju je pronašao bez svesti pod tušem sa kesom zalepljenom za glavu.

Dikerson u to nije poverovala tada, a nije verovala ni nedeljama i mesecima nakon što je Ejpril preminula od povreda 31. jula 2023.

"Dve nedelje pre toga zatražila je razvod", rekla je ona.

Prethodno je Ejpril pokušala da napusti svog muža, Donovana Holta (33), kaže Dikerson, ali nikada nije sprovela to u delo.

Ali u svom poslednjem pokušaju, kaže Dikerson, "Ejpril je bila ozbiljna".

Insistirajući da njena ćerka nije preminula usled samoubistva, Dikerson (45) iz Bel Bakla započela je jednogodišnju istragu koja je uključivala otkrivanje važnih dokaza, a u junu je navodno izvukla priznanje od samog Donovana.

U julu su detektivi iz Jedinice za nerazrešene slučajeve Policijske uprave Metro Nešvila navodno dobili zvanično priznanje od Donovana, koji je, prema tvrdnjama vlasti, priznao "da je odgovoran za davljenje svoje supruge", navedeno je u saopštenju policije.

Velika porota ga je optužila za ubistvo iz nehata, ometanje dokaza i davanje lažnog iskaza, a Donovan je uhapšen u San Antoniju, Teksas, u četvrtak, 19. septembra, prema izveštaju policije. Trenutno nije jasno da li je izneo odbranu, a People nije mogao da stupi u kontakt sa njegovim advokatom.

Prebačen je nazad u Nešvil, gde je zadržan uz kauciju od 75.000 dolara u zatvoru okruga Dejvidson, čekajući suđenje koje je zakazano za 23. oktobar. Nije jasno da li je angažovao advokata koji bi govorio u njegovo ime.

Dikerson, koja je prvi put govorila za lokalni kanal Fox 17 News, kaže da je radila "neumorno, po dva do tri sata dnevno, mesecima i mesecima" u potrazi za pravdom za Ejpril.

"Morala sam da se borim za nju", kaže ona.

Kada je u pitanju zaštita dece, dodaje: "Majke imaju supermoći."

Rešavanje ubistva ćerke

Ejpril, koja je imala salon za nadogradnju trepavica u Nešvilu, volela je da bude majka svojoj ćerki (12) iz prethodne veze i sinu (8), kojeg je imala sa Donovanom, i radovala se budućnosti, kaže Dikersonova.

Zato je, kada je ugledala telo svoje pretučene ćerke, odmah rekla policiji da veruje da je Ejpril bila žrtva ubistva.

"Znala sam svoju bebu", kaže ona. "Ali nisu mi verovali."

U novembru 2023. godine, Kancelarija medicinskog istražitelja proglasila je njenu smrt samoubistvom usled komplikacija gušenja, saopštila je policija.

Ipak, Dikerson je verovala svom instinktu i nastavila sa svojom istragom.

"Morala sam stalno da tražim sastanke sa tužiocem i policijskim odeljenjem", kaže ona, tvrdeći da je policija uglavnom "zanemarivala" njena pitanja.

Odlučna da pronađe odgovore, obratila se Odboru za reviziju, savetodavnom i revizionom odboru za policiju u Nešvilu.

Četiri meseca kasnije, odbor joj je poslao izveštaj od 47 stranica sa jednim očiglednim navodnim dokazom: da su jedini otisci na kesi i traci pronađenim oko Ejprilinog vrata bili Donovanovi.

Uprkos tome, "rekli su da i dalje nemaju dovoljno dokaza da ga osude", kaže Dikersonova.

Tako je nastavila dalje. Poslala je Donovanu kopiju izveštaja.

"Rekla sam mu da ima izbor", kaže ona.

"Mogao je da mi kaže šta se desilo, ili bih otišla u odeljenje za nerazrešene slučajeve."

Donovan ju je potom pozvao i navodno rekao da je zadavio Ejpril, odvukao je do tuša i zalepio kesu preko njenog lica kako bi izgledalo kao da se radi o samoubistvu, kaže Dikersonova, koja je snimila razgovor.

Obavestila je policiju, koji je ponovo započela istragu.

Policija nije odmah odgovorila na pitanja magazina People o tome zašto slučaj od početka nije bio tretiran kao ubistvo.

Pomoć drugima

Kako bi pomogla drugima koji su izgubili voljene, Dikerson radi na osnivanju centra "Tugovanje sa mnom" u čast sećanja na Ejpril.

U kampanji na GoFundMe koju je pokrenula kako bi prikupila sredstva za centar, napisala je da ga osniva jer je imala malo novca za sebe i unuke kada je Ejpril preminula. Cilj joj je da stvori mesto gde će ljudi koji su izgubili nekoga mogli da tuguju, pa čak i da se izraze kroz tugu.

Takođe želi da napravi novi zakon kako bi porodicama bilo lakše da traže pravdu za svoje voljene.

"Želim da održim Ejprilinu svetlost", kaže ona. "Nastaviću da radim stvari koje će joj omogućiti da sija."

(Telegraf.rs)

Video: Otvaranje novog hangara Prince Aviation

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA