"Ups, izbola sam je": Devojčica "zlokobnog pogleda" napala nožem dve nastavnice i učenicu, razlog je sumanut

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Tinejdžerka optužena za napad nožem na više nastavnika i učenicu tokom školskog dana navodno je koristila detinjast izraz kako bi opisala svoje nasilno ponašanje.

Suđenje za pokušaj ubistva 14-godišnje devojčice, koja je imala 13 godina u vreme navodnog napada, trenutno se odvija na sudu u južnom Velsu u Velikoj Britaniji.

Prema policiji, napad se dogodio u školi Isgol Difrin Aman u Amanfordu u Velsu, kasno ujutru 24. aprila. Policija je pozvana oko 11.20 tog dana, a tri osobe — dva nastavnika i učenik — prebačene su u bolnicu s ubodnim ranama, piše Law&Crime.

Devojčica, čiji identitet nije objavljen, navodno je napala nastavnice Fionu Elijas i Liz Hopkin, kao i učenicu čije ime nije javno objavljeno.

Tokom svedočenja u ponedeljak, tužilac je izjavio da je devojčica nasilje tretirala kao bezazlenu grešku.

"Ups, izbola sam je", navodno je rekla nakon što je nožem ranila učenicu, izjavio je tužilac Vilijam Hju pred porotom u sudnici u Velsu.

Elijas, zamenica direktora škole, primetila je da devojčica ima "zlokobne oči" i da se igra nečim u džepovima, rekao je Hju.

"Hoćeš da vidiš šta imam u džepu?", devojčica je navodno pitala pre nego što je izvukla nož i napala Elijas.

"Ubiću te. J***** ću te ubiti", navodno je rekla kada je zamahnula nožem.

Britanska policija ispred škole u kojoj se desio napad Policija ispred škole u kojoj se desio napad Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Prema izveštajima lista The Guardian, ispustila je nož, ali ga je ponovo uzela i iskoristila da ubode drugu nastavnicu, Liz Hopkin.

Navodno je potom viknula isto — "J***** ću te ubiti" — drugoj učenici pre nego što je potrčala ka njoj sa nožem i ubola je.

Nakon nasilja, devojčica je navodno delovala ravnodušno.

"To je jedan način da postanem poznata", navodno je rekla dok je sedela u policijskom automobilu, prema izveštaju The Guardiana.

"Prilično sam sigurna da će ovo biti na vestima, pa će više ljudi gledati u mene", navodno je rekla policajcima.

Optužena je navodno koristila "višenamenski alat za pecanje" koji je pripadao njenom ocu, koji joj nije dao dozvolu da tog dana donese nož u školu, izveštava Sky News.

Tužilac Hju rekao je poroti da veruje da su ubodne rane nanesene "namerno i sa ciljem da se ubije".

Hopkin je zadobila povrede noge, grudnog koša, ramena i vrata, dok su Elijasovoj povređene ruka i šaka, prema izveštaju lista The Guardian. Učenica koja je napadnuta imala je povrede ruke, a policija je navela da povrede nisu bile opasne po život.

Amanford se nalazi u Velsu, na zapadu Velike Britanije, oko 320 kilometara zapadno od Londona.

(Telegraf.rs)

Video: Minja Todorović živi na Malti: "Ovu zemlju bih jedino menjala kada bih morala za moju Srbiju "

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA