Jeziv napad nožem u Šangaju: Muškarac zavitlao sečivom u prodavnici, troje mrtvih, 15 povređenih!

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tri osobe su stradale, dok je 15 povređeno nakon što je muškarac (37) počeo da napada ljude nožem unutar Valmart supermarketa u Šangaju.

Kineske vlasti su saopštile da su uhapsile tridesetsedmogodišnjeg Lina, dodavši da je do napada došlo jer je "bio besan usled svojih ekonomskih poteškoća". Istraga je u toku.

- Krvi je bilo svuda - rekao je za "Bi-Bi-Si Njuz"očevidac po prezimenu Ši.

Gospodin Ši, koji vodi prodavnicu nakita u prizemlju Ludu International Commercial Plaza, rekao je da je desetine vatrogasaca i službenika za specijalno oružje i taktiku (SVAT) ušlo u tržni centar i zatražilo od ljudi da se evakuišu.

- Nisam znao šta se dešava, ali odjednom sam video ljude kako trče u panici. Niko nikada nije doživeo ovako nešto, a mi nismo bili psihički spremni za to... Ova vrsta slučajnog incidenta je zastrašujuća i uznemirujuća - rekao je on i dodao da je "za dlaku izbegao" smrt.

Incident se dogodio u tržnom centru u Songđiangu, gusto naseljenoj četvrti na jugozapadu grada, u kojoj se nalazi i nekoliko univerziteta.

Policija je saopštila da su tri osobe koje su preminule podlegle povredama u bolnici. Ostali "nisu zadobili rane opasne po život" i veruje se da nisu životno ugroženi.

Čini se da su diskusije o incidentu sada cenzurisane na kineskim društvenim medijima, piše "Bi-Bi-Si".

Supermarket je u utorak bio otvoren, ali uz dodatno obezbeđenje.

Vatreno oružje je zabranjeno u Kini, ali je u zemlji poslednjih meseci zabeležen talas napada nožem.

Prošlog meseca, 10-godišnji japanski učenik umro je dan nakon što je izboden u blizini svoje škole u ​​južnoj Kini.

U junu ove godine, četiri instruktora američkih koledža izbodena su nožem u javnom parku u gradu Jilin na severoistoku zemlje. U maju je muškarac u bolnici u južnoj provinciji Junan nožem ubio dve osobe i ranio 21 osobu.

(Telegraf.rs/BBC)

Video: Promocija knjige "Voleti u Beogradu" Ive Štrljić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA