Pogledajte ovaj neverovatan snimak: Ruski Su-35 "glavom udara" američki F-16 u blizini Aljaske

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Severnoamerička komanda vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) objavila je snimak eskadrile lovačkih presretača F-16C koji je prošle nedelje zabeležio neverovatan incident na nebu iznad Aljaske.

Naime, par borbenih aviona F-16C poleteo je da operativno presretne par ruskih strateških bombardera Tu-95 i njihovu borbenu pratnju. Međutim, u jednom trenutku ruski borbeni avion Su-35, kako piše portal "D Var Zone", izvodi manevar leta "udarom glavom" na veoma maloj udaljenosti od američkog borbenog aviona F-16C, presecajući mu put.

Prema portalu, ovo je najdramatičniji snimak ovako bliskog susreta ruskih i američkih pilota od kada je posada strateškog bombardera B-52 doživela sličan bliski susret sa Rusima 2020. godine iznad Crnog mora.

Video koji je objavio NORAD, snimljen akcijskom kamerom od 360 stepeni postavljenom u pilotskoj kabini F-16C, jasno demonstrira koliko je pilot američkog borbenog aviona bio uznemiren manevrom Su-35.

Kako da

lje piše gorepomenuti portal, manevar "udara glavom", tzv. "udarac glavom", smatra se krajnje neprofesionalnim iz blizine.

"Ove vrste ludorija su se dešavale decenijama tokom Hladnog rata. Ali u poslednje vreme, ovi i slični manevri su postali plodniji kako se globalna bezbednosna situacija pogoršavala. Kina je takođe poznata po izvođenju sličnih vratolomija. Američko vazduhoplovstvo koristi 'udarac glavom' da bi pridobio pažnju zalutalih aviona, ali ne na tako agresivan način", zaključuje vojni portal.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Video: Promocija knjige "Voleti u Beogradu" Ive Štrljić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    1. oktobar 2024 | 07:06

    Stvarno se uznemirio,cak su mu se i ruke zatresle ,vidi se po avionu,ljulja se kao na vodi!!!Idi begaj bre,neznaju sta vise da urade samo da bi okrivili Ruse ,kako bi napravili sto vise zla ,kao sto radi sada Satanisticki Izrael u Libanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA