Instant kaša hitno povučana iz prodaje posle smrti nekoliko dece: Horor u Južnoj Africi

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Instant kaša je hitno povučena iz prodaje u Južnoj Africi nakon što je troje male dece navodno umrlo nakon što su je jeli!

Kako je preneo BBC, portparol policije potpukovnik Sifokazi Mavisa, rekao je lokalnim medijima da su se deca, uzrasta od 18 meseci do četiri godine, žalila na bolove u stomaku nakon što su jela "Top Score" instant kašu, pre nego što su umrla.

Svi smrtni slučajevi su zabeleženi u petak. Supermarket gde je kaša kupljena, naložio je svim prodavnicama da momentalno uklone proizvod sa svojih polica.

Namibijska kompanija koja je proizvodila kašu, "Namib Mills", navela je da iako "trenutno nema dokaza koji povezuju naš proizvod sa ovim nesrećnim događajem, mi ovo shvatamo veoma ozbiljno".

Kompanija je izrazilo saučešće porodicama koje su pogođene i saopštila da će njihov proizvod biti uklonjen dok traje istraga.

"U potpunosti sarađujemo sa svim relevantnim organima i takođe smo pokrenuli sopstvenu internu istragu kako bismo osigurali potpunu transparentnost", naveli su iz kompanije.

Troje dece bilo je iz dve porodice u provinciji Istočni Kejp. Četvrto dete od sedam godina takođe se navodno razbolelo nakon što je pojelo kašu, ali je otpušteno iz bolnice tokom vikenda.

Rečeno je da su deca jela kašu sa ukusom vanile, ali su svi ukusi uklonjeni. Nejasno je šta je tačno uzrokovalo smrt troje dece. Bongani Fuzile, portparolka opštine Bafalo Siti, rekla je da su uzorci kaše odneti u Nacionalnu zdravstvenu laboratoriju na testiranje i analizu.

(Telegraf.rs)

Video: Došla u Afriku da uči mališane plesu, a na kraju oni podučavali nju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA