Senad otišao turistički u Nemačku, vraća se kao heroj, spasio nekoliko mališana: Čuo sam vrištanje dece, plač

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Senad Šutković iz Rožaja učestvovao je u akciji spasavanja dece iz požara u jednom stambenom objektu u Esenu u Nemačkoj. On se slučajno zadesio na tom mestu, ali nije razmišljao ni trenutka da li će pomoći.

Kako je ispričao Šutković, bio je u poseti kao turista u nemačkom Esenu, šetao je u blizini stambene zgrade kada se desio incident gde je, kasnije će se ispostaviti, jedan Sirijac navodno podmetuo požar. Pre te zgrade navodno je podmetnuo požar i na jednoj kući, a onda uleteo svojim kombijem u nekoliko prodavnica i pretio mačetom.

U incidentu je kako pišu nemački mediji, povređena 31 osoba, među kojima i dvoje dece koja su u kritičnom stanju.

"Primetio sam vatru i veliki dim, a onda našao merdevine kojima sam se popeo do prozora koji sam razbio i ušao u stan. Bila je nezgodna situacija, čuo sam vrištanje dece, plač. Izbavio sam nekoliko dece, potom prešao na poslednji sprat i spasio još nekoliko dece sa još jednim Sirijcem“, kazao je Šutković.

Istakao je da je prvi stigao do te dece i rizikovao svoj život.

Prema navodima Vatrogasne službe i policije, oko 17.10 sati Sirijac je zapalio stambenu zgradu, a zatim je u drugoj ulici zapalio i jednu kuću, prenosi list Bild. Nakon toga, kombijem se zaleteo u izlog i fasadu prodavnice povrća, a onda se odvezao do druge prodavnice, kada je izašao i izvukao mačetu.

Prema saznanjima Bilda, policija je uspela da uhapsi počinioca, koji je imao opekotine po rukama, samo nekoliko metara od prodavnice povrća.

(Telegraf.rs / RTCG)

Video: Snimak dramatične akcije spasavanja devojčice u požaru na Dorćolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA