Muškarac sa mačetom terorisao nemački grad, palio kuće, zaletao se u radnje: Dvoje dece kritično, povređeno 31

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U dva odvojena požara u gradu Esenu na zapadu Nemačke u subotu je povređena 31 osoba, uključujući dvoje male dece koja su u kritičnom stanju zbog udisanja dima, navele su lokalne vlasti.

Horor je počeo u subotu oko 17.10 sati, prenosi Bild.

Policija je objavila da je uhapšen 41-godišnji Sirijac iz Esena kojeg povezuju s požarima. Muškarac je povezan i s incidentom u kojem je učestvovao kombi koji se zabio u dve radnje, rekao je portparol policije. U tom događaju nema povređenih, dodao je.

Do hapšenja je došlo u blizini radnji. Policija je rekla da ne može otkriti pojedinosti o osumnjičenom i njegovim motivima. Požari su u malom razmaku izbili u dve kuće, što je izazvalo opsežnu reakciju hitnih službi, navela je policija.

Povređenima je pružena lekarska pomoć, a neki su prevezeni u bolnicu, rekao je portpatol policije. Među osmoro teško povređeno dece je i dvoje mališana čije je stanje još uvek kritično zbog udisanja dima, rekli su vatrogasci.

Portparol policije odbio je da komentariše napise da je muškarac pretio nekome nožem i mačetom. Vlasti pregledavaju snimke koje kruže društvenim medijima, dodao je.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač poslednjeg autobusa sa BAS-a dobio ovu kutiju na poklon: Pogledajte šta je iz nje izvukao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA