Zainab Nasralah, ćerka vođe Hezbolaha, navodno ubijena u napadu u Bejrutu: Strahuje se od eskalacije

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zainab Nasralah, ćerka vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha, navodno je poginula u izraelskom vazdušnom napadu koji je ciljao uporišta Hezbolaha u južnim predgrađima Bejruta u petak.

Izraelski Kanal 12 izvestio je o njenoj smrti, iako još nije bilo zvanične potvrde od strane Hezbolaha ili libanskih vlasti.

Zainab, poznata po svojoj otvorenoj lojalnosti Hezbolahu i žrtvama svoje porodice, ranije je javno govorila o smrti svog brata Hadija, koji je poginuo u sukobu s izraelskim snagama 1997. godine.

U intervjuu iz 2022. godine na televiziji Al-Manar opisala je reakciju svoje porodice: "Kada je moj brat Hadi postao 'mučenik', moji roditelji nisu pustili nijednu suzu", što odražava ponos porodice na njihov put.

Ona je istakla da je njena majka smatrala Hadijevu smrt "prečicom" do zagrobnog života, a porodica je odlučila da časti njegovu žrtvu, umesto da tuguje na tradicionalan način.

Kultura mučeništva

"Sramimo se što smo dali tako malu žrtvu u poređenju sa drugim porodicama mučenika", izjavila je, naglašavajući uverenje i posvećenost porodice ideologiji Hezbolaha.

Njene izjave podvlače javni narativ da se mučeništvo vidi kao plemenit cilj unutar njene porodice i među pristalicama Hezbolaha.

Ako se potvrdi, Zainabina smrt bi mogla imati značajne simboličke posledice za Hezbolah, potencijalno utičući na odgovor grupe u eskalirajućem sukobu s Izraelom.

Situacija je i dalje neizvesna, a očekuju se dodatni detalji kako istraga bude napredovala.

(Telegraf.rs)

Video: Životinjsko carstvo ili kuća strave: Njeni ljubimci su prase, zmije, vidre i stotinak paukova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA