Gradonačelnik šokantno komentarisao drogiranje i silovanje žene u Francuskoj, pa se sakrio: "Prete mi"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Gradonačelnik francuskog grada Mazan, Luj Bone, povukao se iz javnosti nakon što se oglasio povodom slučaja Žizel Pelikot i u svojoj izjavi rekao da "na kraju krajeva, niko nije umro".

On je u intervjuu za BBC rekao da zločini Dominika Pelikota ne bi trebalo da budu preterani uprkos činjenici da je muškarac tokom 10 godina, uz prisustvo drugih ljudi, silovao i drograo svoju suprugu u njihovom porodičnom domu u Avinjonu.

Žizel, majka troje dece i baka sedmoro dece, hrabro se odrekla prava na anonimnost i javno je opisala užasnu izdaju koju joj je partner priredio u periodu od 2011. i 2020. godine.

Gospodin Bone je sada pobegao na jug Francuske, na nepoznatu adresu daleko od Mazana, i nalazi se pod zaštitom policajaca.

"Pretili su mi i vređali me. Hteli su da u moju kuću upadnu sa bandom", rekao je ovaj 74-godišnjak, koji je 2020. godine izabran za gradonačelnika Mazana.

Gospodin Bonet je rekao da je takođe dobijao pretnje na društvenim mrežama i telefonom od kako je dao izjavu ranije ovog meseca. On je rekao novinarima da "na kraju krajeva, niko nije umro", očigledno izražavajući opuštene stavove povogom gnusnog slučaja koji je šokirao javnost Francuske, ali i celog sveta.

Gisele Pelicot Foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Kasnije se izvinio na Fejsbuku, rekavši da se kaje zbog onoga što je rekao, piše Mirror.

Dominik Peliko je uhvaćen nakon što je uhapšen 2020. godine jer je fotografisao ženi intimne delove tela ispod suknje u supermarketu. Žizel ga je pratila u policijsku stanicu, zalažući se za njega da je "fin i pošten čovek".

Međutim, Žizel je u toj istoj policijskoj stanici u novembru 2020. godine saznala neverovatnu istinu o svom mužu. Naime, poručnik joj je dao fotografiju na kojoj je bila njihova spavaća soba, a u njoj Žizel sa nepoznatim muškarcem. Tada je klupko krenulo da se odmotava...

Policija je identifikovala 92 silovanja od strane 72 muškarca, od kojih je identifikovana 51 osoba.

Žizel, koja je godinama doživljavala horor kojeg do skoro nije bila ni svesna, odlučila je da suđenje bude javno kako bi ohrabrila druge žrtve da prijave zločine.

(Telegraf.rs)

Video: Velika tragedija pogodila gradić u Francuskoj: U požaru poginulo 10 osoba, među njima i petoro dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    27. septembar 2024 | 14:40

    Pa sad bi isto mogli reći opušteno "što sad kmečiš, na kraju krajeva niko nije umro"...nego ološ kuka kad je njegova zadnjica u pitanju, i to za mnogo bezazleniju stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA