Otac ubio sina, ali neće odgovarati za zločin: Cela zemlja je na njegovoj strani, slučaj trese Finsku

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

U gradu Seinajoki, u Finskoj, dogodio se nezapamćen slučaj porodičnog nasilja kada je otac morao da zapuca iz puške u sina. Ubio ga je. Kada je policija razmotala klupko i otkrila šta se zaista desilo, sve je stiglo i do suda. Ipak, otac neće služiti kaznu, on je slobodan čovek. A razlog za nezapamćeni zločin i epilog priče je zastrašujući....

Naime, dečak je sedeo za doručkom sa majkom kada je bukvalno doživeo "napad" i počeo da vređa ženu pogrdnim imenima. Onda je ustao od stola, u čemu ga je majka pratila, i odgurnuo ju je ka kupatilu.

Silni zvukovi probudili su oca koji je sina zatekao kako nožem ubada majku u kupatilu.

"Stani", vrištala je žena, ali to sina nije sprečilo da nastavi sa svojim ubilačkim pohodom.

Prema rečima majke, dečakove oči su imale čudan staj, kao da nije sa "ove planete".

Otac je pokušao da interveniše, ali dečak, sa kuhinjskim nožem u rukama, nije prestajao da ubada majku. Zato se otac odlučio na brzu akciju. Uzeo je pištolj i nanišanio sina, a kako kaže, cilj mu je bio "samo da ga rani".

"Stani", vikao je otac pre nego što je pucao sinu u leđa, piše iltalehti.fi.

Prema rečima oca, dečak se okrenuo baš kada je ispalio hitac. Umesto da ga pogodi u ruku i rame, metak je probio pluća i dečak je pao na pod kupatila mrtav.

Ovaj zločin se dogodio 3. juna 2022. godine, a jedini optuženi u slučaju je bio otac, jer je sin bio mrtav. Tužilac je tražio da se muškarac kazni za ubistvo iz nehata ili za ubistvo iz nehata ali u hitnoj zaštiti. Otac je negirao i jedno i drugo.

On je istakao da su okolnosti bile toliko teške da se od njega nije moglo tražiti razumno rešenje.

Okružni sud se složio, prema njima, postupak oca nije bio samo opravdan već i neophodan da bi se zaustavio nasilnički poduhvat sina.

Roditelji navode da sin nikada ranije nije bio problematičan i da se uglavnom svađao sa bratom i ocem, nikada sa majkom.

Sud je napomenuo da je otac mogao da upotrebi i manje opasno oružje poput tiganja, ali da je najverovatnije pribegao pištolju iz straha i psihotičnog nastupa sina.

Otac je potvrdio ovu priču i rekao da je pušku držao kao zaštitu od potencijalnih lopova.

Optužba za ubistvo ih nehata je odbačena, a sud veruje da je otac imao razuman razlog da veruje da je život njegove žene u opasnosti i da je morao brzo da reaguje.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA