Ljilja zapravo nije umrla onda kada su mislili, ovo je pravi datum? Telo opet pregledali patolozi

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Novi izveštaji o smrti Ljiljane Resinović, koja je nestala 14. decembra 2021. godine, govore da je smrt nastupila navodno istog dana kada je nestala, a ne 48 do 60 sati pre pronalaska tela.

Telo nesrećne žene pronađeno je  5. januara 2022. godine u Trstu, a detalji o zločinu su i dalje, nakon skoro tri godine, nerazjašnjeni.

Dobijeni rezultati su pokazali da je Ljiljana najverovatnije umrla istog dana kada je i nestala prema temperaturi koja je bila tog dana. U obzir su uzete temperature u danima između njenog nestanka, 14. decembra i 5. januara, kada je telo otkriveno.

Ovi detalji su izneti na sastanku u prostorijama Instituta za sudsku medicinu Univerziteta u Milanu. Stručnjaci za patološku anatomiju procenili da je telo usporilo raspadanje zbog niske temperature koja je tih dana bila zabeležena (oko 5 stepeni, slično kao u mrtvačnicama).

Ova nova rekonstrukcija nije apsolutno potvrđena jer nije jasno kako je moguće da je vreća, u kojoj je 63-godišnja žena bila zatovrena, ostala netaknuta i bez ikakvih ujeda divljih životinja.

Ljiljana Rešinović Foto: Facebook/Liliana Resinovich

U prethodnom izveštaju stoji da je smrt nastupila tek dan ili dva pre nego što je telo pronađeno 5. januara. Međutim, analize tkiva potvrdile su da je smrt nastupila gušenjem, i sada je otvorena diskusija ranama na licu.

Podsetimo, Ljilja je u januaru pronađena umotana u dve biorazgradive kese vezane oko vrata labavim kanapom, a glava joj je bila u torbi.

Nedavno je procurela vest da je neposredno pre smrti imala aferu sa prijateljem Klaudijem Sterpinom sa kojim je čak i bila trudna, o čemu se oglasila i njena rođaka Silvija.

Abortirala Klaudijevo dete

Prema poslednjim informacijama, njen muž Sebastijan Visintin (63) je rekao trećoj osobi da je u periodu između 1991. i 1993. godine bio sa Ljiljanom da abortira dete koje je začela sa Klaudijem, muškarcem kojeg voli od detinjstva i sa kojim se intezivno družila sve ove godine.

Međutim, sve su to bile spekulacije jer Sebastijan nije toj osobi rekao čije je dete bilo, da li je njegovo ili od nekog drugog.

Ljiljana Rešinović Foto: Facebook/Sebastiano Visintin

"Uvereni smo da Sebastijan nije znao šta se dešava između Ljiljane i Klaudija, a ova uverenja o abortusu pokazuju da je sve godine sumnjao u njenu ljubav i ljubav između Ljilje i Klaudija. Zbog toga mu ne verujemo mnogo u vezi sa njegovim verzijama oko nestanka, on je više puta svedočio pa poricao", rekla je Silvija.

Sporan telefonski poziv

Prema rečima Nikodema Đenitilea, advokata brata Ljiljane, postoje "anomalije" koje su se nedavno pojavile a tiču se telefona žrtve. Naime, u evidenciji se pojavio poziv od 14. decembra 2021. godine u 8.22 ujutru koji je upućen bio Klaudiju.

Ljiljana je, nakon što je obavila sporan poziv, telefon ostavila kod kuće, od kada nije bila zabeležena nikakva aktivnost, a ubrzo je pronađena mrtva.

Prema rečima brata, ovo saznanje je bilo od suštinskog značaja i zbog toga je predat zahtev Tužilaštvu da se ponovo pregledaju svi zapisi i sadržaj telefona.

Navodno, prvobitni izveštaj je imao nesaglasnosti između zapisa i sadržaja telefona.

Ljiljana Rešinović Foto: Facebook/Liliana Resinovich

Advokat je tražio da se pribavi "potpuna kopija uređaja" i da se objasni šta se desilo sa pozivom upućenim Klaudiju u 8.22 časova a koji nigde nije evidentiran u telefonu.

Novi uzorci tkiva

Pre nekoliko nedelja, mrtvozornici su odlučili da se nastavi sa novim analizama, a sa Ljiljinog tela biće uzet fragment tkiva korisnog za proučavanje koji bi, prema rečima stručnjaka, mogao da pruži korisne informacije.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA