Netanijahu odbio predlog o prekidu vatre između Izraela i Hezbolaha

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Kabinet premijera Izraela Benjamina Netanijahua odbacio je predlog o prekidu vatre između Izraela i Hezbolaha ističući da "vesti o prekidu vatre nisu istinite".

"Ovo je američko-francuski predlog na koji premijer nije čak ni reagovao", navodi se u saopštenju.

Netanijahu je, kako ističu, naredio Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) da nastavi borbe u punom kapacitetu.

Ističe se da je takođe netačna infromacija koju je objavio izraelski Kanal 12 da je Netanijahu naredio izraelskoj vojsci da ublaži udare u Libanu navodeći da je premijer ovlastio vojsku da nastavi intenzivne napade na ciljeve Hezbolaha.

U saopštenju se takođe navodi da će borbe u Pojasu Gaze biti nastavljene dok ne budu ostvareni svi ratni ciljevi Izraela, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelski političari i stanovnici severnog Izraela osudili su američko-francuski predlog o prekidu vatre između Izraela i militantne grupe Hezbolah koji bi trebalo da počne danas oko podneva, objavili su izraelski mediji.

Kako je ranije objavljeno, SAD, EU, Francuska, Nemačka, sa još nekoliko saveznika i tri arapske zemlje pozvale su vlade Izraela i Libana na hitan prekid vatre preko izraelsko-libanske granice u trajanju od 21 dana, istovremeno izražavajući podršku prekidu vatre u Pojasu Gaze, navodi se u zajedničkom saopštenju tih zemalja koje je objavila Bela kuća.

(Telegraf.rs)

Video: Festival je bio kao "mali Vudstok", a onda je uleteo Hamas: Major David Baruh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    26. septembar 2024 | 13:36

    Ko ce njemu suditi🤔🤔🤔🤔naci ce se lek i za njega🤔🤔🤔

  • Nikolas

    26. septembar 2024 | 12:47

    NASA JEVREJSKA BRACA TREBA DA PREKINU RAT JER JE SAMO MIR BOZIJI DAR I BLAGOSTANJE !!! SACUVAJTE JERUSALEM BOZIJI DAR !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA