Martina je obožavala oca, on joj pucao u glavu: Ni mali brat (9) nije preživeo porodični masakr na Sardiniji

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Broj žrtava porodičnog masakra u gradu Nuoro na Sardniji porastao je na pet, uključujući i ubicu, nakon što su u toku noći preminule još dve ranjene osobe - sin osumnjičenog za masakr i komšija.

Roberto Gleboni (53), šumar, ubio je prvo svoju suprugu Đuzi Maseti (43) i najstariju ćerku Martinu (26). Tokom noći prestalo je da kuca srce njegovog sina Frančeska (9), kog je otac teško ranio. Nakon toga je moždana smrt proglašena i kod Paola Sane (59), komšije na kog je ubica slučajno naleteo na stepenicama nakon masakra i pucao u njega.

Roberto je ranio još jedno svoje dete i svoju majku, pre nego što je izvršio samoubistvo.

Bilo je to malo posle sedam sati kada je došlo do nezapamćenog masakra u stanu u prizemlju.

Roberto, nakon što je iz nepoznatih razloga zgrabio poluautomatski pištolj kalibra 7,65 kalibra koji je legalno posedovao, počinje da puca prema ženi i troje dece.

Sve ih je pogodio u glavu, a žena i ćerka Martina su umrle na licu mesta. Nakon toga je pucao u drugo dvoje dece (14 i 9), a najmlađi od dece, mali Frančesko, preminuo je u bolnici od zadobijenih povreda.

Giusi Massetti, Martina Gleboni Martina sa majkom, obe ih ubio njen otac Foto: Facebook/Giusi Massetti

Nakon toga izlazi iz stana i nailazi na komšiju Paola, penzionera, vlasnika kuće koju porodica iznajmljuje, i koji živi na trećem spratu zgrade. On je krenuo da silazi niz stepenice, verovatno nakon što je čuo pucnjavu.

Roberto se tu nije zaustavio. Nakon što je u žurbi izašao iz kuće i krenuo prema domu svoje majke Marije Rikardi, koju je takođe ranio, ali srećom nije teško. A onda je izvršio samoubistvo u kuhinji, pišu italijanski mediji.

Marija se nalazi na intenzivnoj nezi, dok je i drugi sin (14) ubice van životne opasnosti nakon što ga je otac upucao.

Šta se dogodilo u stanu užasa i šta je bio motiv masakra za sada ostaje misterija.

Rođaci i komšije para nisu upozoravali na porodične nesuglasice.

"Nikad ništa nismo čuli, svađu ili problem. Delovali su blisko, pre dva dana sam ih video dok su se vraćali nakon kupovine", rekle su komšije.

Martina, 25-godišnja devojka puna života, bila je luda za svojim tatom.

Na dan diplomiranja, 28. aprila 2022. godine, mlada žena je napisala na belešci posvećenoj svojim roditeljima dirljivu poruku.

"Mojoj majci, koja je verovala u mene pre nego što sam ja verovala u sebe. Mom ocu, najvećoj ljubavi mog života", glasila je njena poruka.

Istraga se nastavlja, a jedini preživeli član porodice biće ključan svedok u rešavanju misterije.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA