Ubica studentkinje iz Pariza uhapšen u Ženevi: Samo što je izašao iz zatvora gde je robijao zbog silovanja

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Muškarac (22), rodom iz Maroka, uhapšen je na železničkoj stanici u Ženevi, zbog sumnje da je u Bulonjskoj šumi u Parizu ubio mladu studentkinju Filipinu (19), a potom njeno telo delimično zakopao.

Osumnjičeni je uhvaćen 24. septembra, nekoliko dana nakon što je telo tinejdžerke pronađeno u šumi.

Taha O. (22) se sumnjiči ne samo za ubistvo mlade studentkinje, već i pljačku, pošto je snimljen kako podiže novac sa bankomata, koristeći njenu bankovnu karticu. Inače, u pitanju je Marokanac kojem je bilo naloženo da napusti teritoriju Francuske.

Podsetimo, beživotno telo mlade Filipine pronađeno je u subotu na popularnoj turističkoj atrakciji u Parizu, a nakon što su porodica i prijatelji pokrenuli potragu za njom jer je u petak misteriozno nestala. Devojka je ručala na univerzitetu i trebalo je da krene ka roditeljskoj kući nadomak Pariza, ali tamo nikad nije stigla, zbog čega su uveče prijavili policiji njen nestanak.

U subotu su prijatelji uspeli da lociraju njen telefon u Bulonjskoj šumi i kada su krenuli u potragu, naišli su na njenu ruku kako viri iz zemlje.

Prilikom istrage policija je izuzela snimke sigurnosnih kamera koje su uhvatile trenutak kada Filipina pešači ka Bulonjskoj šumi. Kamere su u petak uveče snimile osumnjičenog kako sa bankomata, koristeći njenu karticu, podiže novac.

Očekuje se da će biti izručen iz Švajcarske kako bi bio ispitan. Motiv jezivog zločina u ovom trenutku nije poznat.

Mediji pišu da je Taha O. u Francusku došao iz Španije 2019. godine. U družavu je ušao legalno, na turističku vizu, koja je važila do 27. jula te godine.

Nedugo nakon što je stigao u Francusku, silovao je 23-godišnju studentkinju. Ubrzo je identifikovan i uhapšen, a potom i osuđen na sedam godina zatvora. Međutim, iza rešetaka je proveo manje od pet. Naime, 20. juna ove godine prebačen je iz zatvora u pritvorsku jedinicu, gde bi čekao na deportaciju. Međutim, zbog zbrke sa papirima to nije učinjeno.

Njega su 3. septembra pustili u kućni pritvor, uz obavezu da se javlja policiji. Međutim, u hotel u kojem je trebalo da boravi do deportacije, nikad nije došao. Gde je boravio od tada do ubistva Filipine, nije poznato.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA