Horor u Los Anđelesu: Jedna osoba ubijena u otmici autobusa, napadač uhapšen

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedna osoba je ubijena u otmisi autobusa sa putnicima u centru Los Anđelesa rano jutros, saopštila je policija.

Policija je rano u sredu privela jednog osumnjičenog za otmicu autobusa, koji je ostao nepovređen, javlja NBC News.

Vozač autobusa i još jedan putnik su spaseni nakon policijske potere i sukoba sa specijalnom policijskom jedinicom (SWAT), koja je stigla na mesto događaja i ušla u pat poziciju sa napadačem, čiji identitet još nije otkriven.

Nisu dati detalji o identitetu ubijene žrtve, koja je upucana unutar autobusa i preminula u lokalnoj bolnici, navela je policija.

Zamenik načelnika Donald Grejem rekao je novinarima na konferenciji za štampu da su policajci pratili autobus kroz grad sat vremena, a zatim upotrebili šiljke za gume kako bi ga zaustavili. Tokom ovog vremena, nekoliko ljudi je izašlo iz autobusa, dodao je.

Grejem je rekao da je vozač upotrebio "hitne protokole" kako bi alarmirao policiju. Vozač je "u relativno dobrom raspoloženju, iako je malo potresen", dodao je. Takođe je pohvalio vozače autobusa u gradu, nazivajući ih "herojima javne službe".

"Ovaj vozač je nastavio da upravlja autobusom što je sigurnije mogao u datim okolnostima, dok ga je policija pratila sat vremena pre nego što su šiljci za gume konačno zaustavili vozilo", rekao je. "Zaista cenim ovog vozača, kao i sve vozače autobusa, zbog posla koji moraju da obavljaju."

"Vozač je bezbedno izašao iz autobusa uz pomoć SWAT jedinice, nepovređen", izjavio je portparol Policije Los Anđelesa (LAPD) u ranijem saopštenju, dodajući da je osumnjičeni uhapšen.

Policija je takođe ranije izjavila da je "još jedna žrtva unutar autobusa prevezena u bolnicu" i da je oživljavanje u toku.

LA Metro je u saopštenju naveo da je "zahvalan na brzoj akciji LAPD-a u vezi sa jutrošnjim incidentom otmice autobusa i zahvalan što je vozač ostao nepovređen."

(Telegraf.rs)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA