Britanski šef diplomatije optužio Vladimira Putina da je "robovlasnički mafijaški bos"

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Britanski šef diplomatije Dejvid Lemi optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je "robovlasnički mafijaški bos" i da vodi "mafijašku državu".

Lemi je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Ukrajini u utorak optužio Putina i rusku vladu da grubo krše međunarodno pravo, navodeći da je Rusija "imperija izgrađena na korupciji", preneo je Politiko.

Britanski šef diplomatije, čiji su roditelji iz Afrike, rekao je da su njegovi preci bili žrtve robovlasničkog sistema i da ga zbog toga robovlasništvo prepoznaje čim ga vidi.

Lemijevo obraćanje dolazi u trenutku dok Ukrajina nastavlja lobistički pritisak da dobije odobrenje za upotrebu zapadnih projektila dugog dometa na ciljeve duboko na teritoriji Rusije.

Velika Britanija podržava da Ukrajina koristi projektile dugog dometa, ali je za to potrebna i podrška SAD.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastaće se u četvrtak u Vašingtonu sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i potpredsednicom i demokratskim predsedničkim kandidatom Kamalom Haris da bi im predstavio svoj "plan pobede" za okončanje rata u Ukrajini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Putin zvanično pripojio četiri ukrajinske teritorije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. septembar 2024 | 10:28

    BEZ PEGAVACA PLANETA ZEMLJA BI BILA RAJ !!!

  • Mile

    26. septembar 2024 | 01:16

    Moji preci su bili ludaci pa i ja prepoznam budalu čim ju vidim a ovaj čiko je jedna od većih. Čuj tu glupost on prepozna robovlasništvo. Pa robovlasništvo je svuda oko nas. Sam radnik je rob savremenog društva i sistema. Ko je danas slobodan niko bio gazda ili radnik nekome robujes

  • Слађана Точиловац Шаљић

    26. septembar 2024 | 03:40

    А и да ти мало демистификујем твоје илузије о историјским чињеницама. Преци Џоа Бајдена су били робовласници. Преци твојих послодаваца су били робовласници. А највећи грех и проклетство УК је што су они уклонили цара Николаја Другог Романова. Та сурова чињеница остала је као доказ једне сурове русофобне политике , иако је он био рођак британског краља. Али њихов налог је морао да буде извршен. Јер Царевина Русија је по пројекцијама да није Велики рат промешати карте била најјача сила у континенталној Европи. А ти патетични створе не знаш ни где си се обрео. Да не говорим да Украјина до Стаљина није ни постојала као држава или територија. Ово су чињенице. Свиђале се оне вама или не. Постоји и један бизаран случај са једним америчким дипломатом који је боравио у мисији у Чешкој након Другог светског рата. Он је навукао толику безумни мржњу у свој мозак према свему руском, иако је то тумачено као страх од црвеног терора, да се на крају убио. Читао је Антеја, грчку трагедију. Негде је у својој махнитости прешао границу расуђивања у којој више није умео да сагледа вредност антифашизма. И победе над нацистима , већ је тај страх од непријатеља у помућениј реалности рефлектовао на савезнике. Али у ширењу свог тог безумља и Черчил је имао своју издашну улогу. Тако да су он и Стаљин заправо затровали свет и Европу на дуже стазе. Непомирљивошћу из личног статуса огромног ега. Краљица Елизабета је другачије сагледавала ствари. Мада није имала много маневарског простора.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA