Najtraženiji britanski begunac krije se u Australiji 20 godina? Ubio majku i zapalio je dok su deca spavala

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Jedan od najtraženijih britanskih begunaca, koji je u bekstvu zbog brutalnog ubistva, možda se krije u ruralnom delu Australije, sugerišu novi tragovi.

Veruje se da je Kevin Parl ubio Lusi Hargrivs (22) i zapalio njeno telo u Liverpulu 2005. godine dok je njeno troje dece spavalo na spratu.

Takođe je glavni osumnjičeni za ubistvo Lijama Kelija (16), koji je ubijen u gradu 2004. godine.

Parl je uhapšen zbog sumnje da je ubio Lijama ali je pobegao kada je kasnije pušten iz kauciju.

Pokrenuta je globalna potraga ali do sada niko nije uspeo da ga pronađe.

Sada dokazi do kojih su došle australijske novine sugerišu da je Parl, koji sada ima oko 40 godina, imao rođaka koji je posedovao ergelu u regionu.

Iako tačna lokacija farme ostaje nepoznata, pretpostavlja se da je mogao da je koristi kao skrovište.

Izveštaj Zapadne Australije takođe sugeriše da je Parl proveo neko vreme u zaleđu i da je možda primećen i u severnim predgrađima Perta.

Do toga dolazi nakon što su australijska federalna policija i detektivi 2016. rekli da imaju verodostojne informacije da je Parl u zemlji.

Bivši policijski detektiv Skotland Jarda Piter Bleksli, citiran je u novinskom izveštaju, i rekao je da je otkrio "sveže detalje o njegovim vezama sa Australijom".

"Dok ne dobijem nepobitne dokaze o njegovoj smrti, uvek ću raditi na teoriji da je Parl živ. Mnogi izvori su rekli da živi i diše", rekao je Bleksli.

Bleksli je proveo poslednjih pet godina u lovu na Parla i ranije je rekao da ima raznih informacija o tome gde se begunac nalazi.

Godine 2021. rekao je da neće odustati od pronalaska begunca, uprkos tome što je dobijao jezive pretnje na internetu.

Majka troje dece Lusi Hargrivs pogođena je tri puta dok je spavala na sofi u svom domu u Merzisajdu 2005. Geri Kembel, Lusin dečko, koji je možda bio meta, spavao je na spratu sa najmlađom ćerkom para Fej.

Izbegao je požar tako što je skočio sa ćerkom sa prozora na spratu, pre nego što je utrčao unutra da izvuče Lusi.

Kembel je navodno bio suvozač u ukradenom automobilu koji je 1993. udario i ubio četvorogodišnjeg dečaka. Dete koje je umrlo bio je brat jednog od optuženih u prvobitnom slučaju.

Toniju Daunsu suđeno je na sudu u Liverpulu, ali je slučaj protiv njega i Kirka Bredlija (21) odbačen.

Sudija Henri Glob odlučio je da ih pusti na slobodu.

"Lusino ubistvo je i dalje jedan od najbrutalnijih zločina koje smo ikada videli na Merzisajdu. Te noći, nakon što je Lusi upucana, prestupnik je polio dnevnu sobu i hodnik benzinom, pre nego što je zapalio kuću", rekao je detektiv Mark Baker.

On veruje da je ubica znao da će ubiti mladu ženu požarom.

"Užasni postupci odneli bi živote još dvoje ljudi te noći da Geri, njen partner, nije izbegao plamen skočivši sa svojom ćerkom. Odlučni smo da ubice Lusi Hargrivs privedemo pravdi i apelujemo na sve koji imaju informaciju da se jave. Lusi je bila nevina žrtva i ove godine bi trebalo da proslavi svoj 35. rođendan sa svojom porodicom - umesto toga ukrali su im majku i ćerku", poručio je on.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA