"Natankaj punto, ponesi nož": Filip napravio spisak pre nego što je krenuo po bivšu, koju je izbo 75 puta

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Počelo je suđenje Filipu T. (23), koji se tereti da je prošle godine ubio svoju bivšu devojku Đuliju (22) sa 75 uboda nožem, a njeno telo je potom bacio u Alpima i pobegao za Nemačku, gde je na kraju i uhapšen.

Na suđenju je otkriveno da je uoči zločina Filip napravio "listu obaveza", gde je naveo da treba da natoči gorivo u "punto" koji je vozio, ali i šta još treba da ponese da bi izvršio zločin.

Đulija je ubijena ispred fabrike Diora u Venetu u Italiji. Njeno telo je pronađeno u Alpima, a Filipm je uhapšen na auto-putu kod Lajpciga, na gotovo 900 kilometara od mesta zločina. Odmah je tad izgovorio: "Ubio sam svoju devojku".

Otac ubijene Đulije, Gino C. (54), pojavio se u ponedeljak na sudu u 9 časova. Pre nego što je ušao u sudnicu rekao je novinarima da ne oseća mržnju, ali da će učiniti sve da Filip dobije kaznu kakvu zaslužuje.

Sam Filip nije doveden na suđenje, verovatno će to biti učinjeno tokom daljeg procesa.

Proganjao Đuliju nakon raskida

Tokom sedmočasovnog ispitivanja nakon hapšenja Filip je rekao da je želeo da se pomiri sa Đulijom, ali je ona to odbijala i čak je "odbila da uzme plišanu životinju koju sam joj kupio".

"Nikad nisam pomislio da bi tako nešto mogao da joj uradim, ona je vrištala, a ja sam je udarao", rekao je Filip na saslušanju.

Đulijin otac je rekao da je Filip oduvek bio narcisoidan.

"Nije hteo da prihvati da Đulija ima nekog drugog", rekao je Gino.

Filip je u danima uoči ubistva Đuliju bukvalno proganjao.

"Kako zamišljaš ti da budeš sa drugim. Brutalna si", pisao joj je u porukama.

"Zar ne misliš da nisi normalan? Ti si opsesivni psihopata, hoćeš da me uplašiš", odgovaral bi mu Đulija.

"Natankaj punta, ponesi kese za đubre"

Prema navodima tužilaštva, Filip je uoči ubistva na svom telefonu napravio listu stvari koje treba da uradi.

"Natankaj punta, proveri vrate, uređaj, pertle, čarape, kese za đubre, veži lepljivu traku preko ruku i nogu, mokri sunđer u usta, nož", pisalo je na listi.

I onda je, tog kobnog 11. novembra, oko 23.18, svedok čuo kako neka žena vrišti: "Povređuješ me!", ispostavilo se da je to Đulija i da se sve odigralo na 150 metara od njene kuće. Tada ju je Filip ugurao u svoj "fiat punto".

U 23.40 časova Đulija je pokušala da pobegne iz vozila u industrijskoj zoni Foso. Sigurnosne kamere snimile su kako Filip trči za njom, sustiže je, baca se preko nje, a onda je nesvesnu vuče nazad ka kolima...

Filipu preti doživotna robija.

(Telegraf.rs)

Video: Policija blokirala put ka mestu dvostrukog ubistva kod Majdanpeka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA