Ispovest devojčice (14) koju su prebile vršnjakinje na ulici u Grčkoj: Počela sam da krvarim i pala na zemlju

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Jedna od njih me je udarila, nos je počeo da mi krvari, pala sam i nisam mogla da reagujem", opisala je 14-godišnja devojčica kako je izgledalo kada su je napale vršnjakinje prošlog vikenda u Glifadi u Grčkoj.

Snimljen je i trenutak brutalnog napada, na kojem se vidi kako je devojčica pretučena u centralnim delovima grada pred desetinom dece i slučajnih prolaznika, koji su radnodušno gledali scene nasilja.

Napadnuta devojčica je ispričala policiji šta se dogodilo na ulici u subotu.

"Šetala sam sa prijateljima u Glifadi. Deca su mi prišla i rekla da me traže dve školske drugarice. Otišla sam da se nađem sa njima na trgu. Videla sam da se tamo okupilo 20 ljudi. Videla sam školske drugarice, koje su počele da me psuju i prete mi, a onda me je jedna od njih udarila", ispričala je ona.

Dodala je da je nos počeo da joj krvari, da je pala na zemlju i nije mogla da reaguje.

Ono što je posebno uznemirujuće jeste da je mnogo ljudi, uglavnom mladih, svedočilo tuči i da niko nije uradio ništa da pomogne devojčici. Samo su izvadili telefone i počeli da snimaju.

Devojčica je zatim vukla žrtvu za kosu, udarala je, dok su ostali gledali.

"Arena" sa 14-godišnjom žrtvom se zatim premešta u susednu uličicu, gde maloletnicu masovno napada više od 10 ljudi.


Advokat porodice žrtve je rekao da su šokirani napadom na maloletnicu.

"Udarci u glavu su mogli da budu fatalni. Porodica misli da su je napali jer je lepa i dobra učenica, devojčice njenih godina to nisu mogle da prihvate. Govorimo o devojčicama od 14 godina, neke od njih žrtva poznaje, a najtragičnije od svega je to što je došlo do okupljanja dece od 14 godina iz cele Atike da tuku devojčicu", rekao je on.

Podnete su tužbe za nanošenje telesnih povreda, uhapšena su dva maloletnika, drugovi 14-godišnjakinje, kao i njihovi roditelji.

Prema rečima žrtve, dve školske drugarice koje su učestvovale u napadu, pretile su joj od maja. Navodno su je napale i početkom septembra, a poslednji napad dogodio se u subotu uveče.

Otac žrtve je rekao da su je napadači saterali u mračan ćošak, odvojili od njene grupe i navodno su pokušali da je svuku i spale joj kosu. Nakon toga su pobeli, a povređenu devojčicu su pronašli roditelji.

(Telegraf.rs)

Video: Održana akcija civilno-vojne saradnje "Otvoreni dan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA