Asanž prvi put u javnosti 1. oktobra: Svedočiće pred Savetom Evrope o svom slučaju

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Asanž prvi put u javnosti 1. oktobra, svedoči pred Savetom Evrope o svom slučaju

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž pojaviće se 1. oktobra prvi put u javnosti od kada je oslobođen iz britanskog zatvora. Asanž bi trebalo javno da govori pred Odborom za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PACE) u Strazburu, saopštila je danas njegova organizacija.

"Biće to izvanredan podsticaj za njegov oporavak jer je (Savet Evrope) pozvao Džulijana da svedoči pred Odborom o svom slučaju i njegovim širim implikacijama", objavila je Stela Asanž na svom X nalogu.

Asanž, koji ima 53 godine, vratio se u Australiju u junu ove godine nakon što je priznao krivicu za kršenje američkog zakona o špijunaži na osnovu čega je postignut sporazum o oslobađanju i okončana njegova 14-godišnja pravna odiseja u Velikoj Britaniji, prenosi Rojters.

Njegova supruga Stela, s kojom se oženio dok je bio u zatvoru u Londonu, rekla je da će mu biti potrebno vreme da bude sa svojom decom, da povrati zdravlje i mentalnu ravnotežu nakon dugog boravka u zatočeništvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zvezda drugim golom najavila pobedu u derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. septembar 2024 | 10:51

    ASANZU NOBELA ZA MIR!!!

  • Слађана Точиловац Шаљић

    25. septembar 2024 | 11:35

    Осим тога, када смо и код некажњивости злочина. Само САД имају закон по коме нико не може да хапси или да суди Американцима за злочине почињене широм света. Могу да бомбардују Холандију и изврше инвазију на Хаг. А злочинцима у својим редовима свакако не суде. Израчунајте колико злочина су починили широм света у преко 50 инвазија и агресија након Другог светског рата. И колико су нациста и њихових породица примили у свој загрљај. Пружили им спас. И онда су малтретирали Асанжа као најгорег зликовца годинама. Који је обелоданио само делић те болесне структуре. А ви у СЕ сте се правили мртви. Па наставите да будете мртви. Јер људи сада судбину узимају у своје руке. И своја права и своју слободу. И заштиту природе и право на нормалан живот и будућност. Вама је Труман који је бацио атомске бомбе на Јапан дефинисао добро. Е тако изгледа то добро. Као Хирошима и Нагасаки.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    25. septembar 2024 | 10:58

    Лицемери. Где сте били до сада. Пуних 14 година прогона Асанжа сте прећутали. Они који су били храбри пружали су јавно подршку том човеку када је било најтеже. А Савет Европе се сетио сада да се укључи у ту причу као заступник људских права. Тај Аустралијанац треба да се појави у Стразбуру, али да вам ово саопшти. Јер ово је истина уз све разоткривена злочине почињене од стране многих влада. Пре свега америчких влада у прошлости. Асанж заслужује боље друштво. Хаос и Анархија, као Адам и Ева покрећу народе да се ослободе ропства. Покрећу индивидуе да не верују лажима медија. АИ. Злоупотреби људи на све начине. Од финансијских притисака, пљачки, бомбардовања, експлоатације, држања у незнању и мраку, верском фанатизму , зависности. Не постоји ништа што није злоупотребљено против људи, човечанства, животне средине. Ова назови цивилизација је једино успешна у деструкцији и затрпавању смећем. Креирању свеопштег загађења.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA