Pogubljen jedan od najvećih monstruma na svetu: Učinio je nezamisliv užas svojoj bebi od 3 meseca

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 1

U Teksasu je u utorak pogubljen Trevis Džejms Mjulis, koji je 2008 ubio svog sina, koji je imao svega tri meseca.

Trevis je postao četvrti zatvorenik pogubljen u "najprometnijoj državi sa smrtnom kaznom" ove godine i šesnaesti u SAD. On je pogubljen smrtonosnom injekcijom i proglašen je mrtvim u 19.01 čas.

Trevis Mjulis je osuđen za ubistvo svog sina Elije, kojeg je mučio, gazio do smrti i ostavio kraj zida na obali u Galvestonsu, popularnoj turističkoj destinaciji južno od Hjustona. Mjulis, koji je tada imao 21 godinu, rekao je da je "pukao" jer beba nije prestajala da plače.

Osuđenik je iskoristio svoje poslednje obraćanje da se zahvali i iskaže ljubav svojim voljenima, između ostalog i majci ubijenog deteta, prenosi USA Today.

"Sam sebe sam doveo ovde"

On se zahvalio svima, posebno ističući svoje prijatelje, ljude sa kojima se dopisivao i sve ljude koji su ga okruživali dok je čekao pogubljenje i koji su ga, kako je rekao, "prihvatili kao čoveka kakav sam postao tokom mojih najboljih i najgorih trenutaka“.

"Želim da se zahvalim pozornicima na terenu, upravniku i osoblju u zatvoru za sve promene koje su napravljene u sistemu. Čak i mi koji smo osuđeni na smrt, pokazali smo da je moguće rehabilitovati se, a ne da nas smatraju pretnjom, pokazali smo da nismo kakvi smo bili kada smo ušli u sistem. Promenili smo se. Nismo isti", rekao je Mjulis.

Mjulis je rekao da je preduzeo "pravne korake" da ubrza svoju smrtnu kaznu, koju je nazvao "potpomognutim samoubistvom" i da ne žali zbog toga, ali da je požalio što je ubio svog sina Eliju.

"Žalim zbog odluke da oduzmem život svom sinu. Izvinjavam se majci mog sina, porodici žrtve“, rekao je on.

"Nemam zle misli za sud, pravosudni sistem, tužilaštvo ili izvršni protokol. Moral izvršenja je između vas i Boga... Moja odluka me je dovela ovde. Spreman sam upravniče", rekao je uoči izvršenja smrtne kazne ubica bebe.

Šon Nolan, Mjulisov advokat, rekao je da je njegov klijent oduvek prihvatao odgovornost za stravičan zločin koji je počinio.

"Teksas će večeras ubiti čoveka koji se iskupio. Nikada nije imao šansu u životu jer su ga roditelji napustili, a potom su ga od 3 godine ozbiljno zlostavljaju njegovi usvojitelji. Tokom 15 godina, dok je čekao smrtnu kaznu, proveo je bezbroj sati radeći na svom iskupljenju i to je postigao", napisao je Nolan.

Džek Roudi, okružni tužilac okruga Galveston, rekao je da je utorak obeležilo "dugo očekivano ispunjenje presude koju je donela porota koja je saslušala sve dokaze".

"Takođe smo zahvalni na marljivoj istrazi policajaca Galvestona koji su se suočili sa najuznemirujućim činjenicama i slikama rešavajući ovaj slučaj. Moja najdublja zahvalnost ide Kajli Alen, Doni Kameron i pokojnoj Lin Meklelan – tužiocima koji su verno izneli ovaj tragični slučaj do suđenja i obezbedili da pravda bude zadovoljena za malog Elijaha Mjulisa", rekao je Roudi.

"Naša predivna beba je prerano otišla"

Kerlolin Entriken, baka ubijenog Elijaha, umrla je dve godine pre nego što je Mjulis pogubljen. Za nju je Elijah bio najdivnija i najlepša beba.

"Imao je čelično plave oči, preslatku riđu koasu. Znam da su sve bebe lepe, ali on je bio predivan", pričala je baka.

Entriken je dobila priliku da poseti svog unuka nekoliko nedelja nakon njegovog rođenja i mesec dana pre nego što je ubijen, putujući u Teksas iz severnog Nju Džersija. Mjulis je delovao "pun ljubavi i brige“ tokom prve posete, rekavši na sudu da su "izgledali kao mlada porodica na izletu".

Baka je planirala da ponovo dođe da vidi unuka, jer nije želela da beba raste, a da ona to ne vidi.

Za šta je Trevis Mjulis osuđen?

Trevis Mjulis je rekao da je "pukao" kada je ubio svog sina. On je policiji Filadelfije četiri dana nakon ubistva ispričao kako nije mogao Elijaha da natera da prestane da plače i da je mislio da je jedini način da ga natera da se smiri bio da ga ubije, pokazuju sudski spisi.

Noć pre ubistva proveo je svađajući se sa tadašnjom devojkom i majkom njegovog deteta, Karen Koberger. Svemu je prethodio njegov pokušaj da natera osmogodišnju ćerku svog cimera da svuče pantalone.

Par se plašio da će biti izbačeni iz kuće i da će Mjulis "skrenuti". Mlada porodica je takođe ostala bez novca u tom trenutku, dok su čekali da Trevis dobije posao kako bi mogli da plaćaju kiriju.

Tog jutra, Trevis je rekao da mora da izađe da bi razbistrio glavu. Poveo je Eliju sa sobom i odvezao se na jug prema Galvestonu, gde se zaustavio u osamljenom delu duž zida uz more. Ali tada je njegov sin počeo da plače i nije mogao da ga natera da prestane, rekao je policiji.

Trevis je maltretirao i gušio bebu pre nego što je izvukao Eliju iz automobila, spustio ga na zemlju i gazio mu po glavi, navodi se u sudskim spisima. Odbacio je sedište automobila i telo svog sina na drugu stranu zida, a zatim je pobegao iz države.

On se sam predao nekoliko dana kasnije, nudeći detaljno priznanje vlastima u Filadelfiji. Mjulis je izručen nazad u Teksas, osuđen za ubistvo i osuđen na smrt u martu 2011.

Inače, Mjulis je pogubljen manje od sat vremena nakon što je Misuri pogubio Marselusa Vilijamsa, uprkos brojnim sumnjama u vezi sa njegovom krivicom. Mjulis i Vilijams su među petoricom zatvorenika predviđenih za pogubljenje u SAD u periodu od šest dana između 20. i 26. septembra. Fredi Ovens je prvi ubijen u petak u Južnoj Karolini.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako izgleda nova autobuska stanica u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    25. septembar 2024 | 11:23

    Strašno je sve ovo. Njegov život nije bio lak. Ali svom detetu je zbog toga trebalo da pruži ljubav i udobnost. Ali nažalost posledice su evidentne. Nije lečen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA