Baku i unuka Nou odneo talas visok 2,5 metara: Porodica došla na odmor u Italiju, bujica prošla kroz kuću

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

I dalje nema ni traga od bake Sabine i njenog petomesečnog unuka Noe, koji su nestali tokom poplave u Italiji.

U ponedeljak uveče oko 21 sat poplavni talas bujice Sterza, koja teče između brda Montekatini Val di Čečina, u oblasti Pize, zapljusnuo ih je i odneo ko zna gde.

Majka, otac i deda deteta su bezbedni jer su imali vremena da se priljube za stubove trema kuće i za drveće. Prva informacija je bila da su se popeli na krov kuće odakle su spaseni.

Italija poplave, nestali baba i unuk Foto: VVFF / Zuma Press / Profimedia

Porodica je poreklom iz Minhena i bila je na odmoru u Toskani oko 10 dana. Odmah je pokrenuta potraga za njima uz pomoć više od 100 ljudi uključujući vatrogasce i crveni krst. Pored pasa tragača, koriste se i dronovi i helikopter. Nažalost, potraga je za sada bezuspešna.

Neprestana kiša u ponedeljak je besnela širom Val di Čečine, na granici između provincija Piza i Livorno, a reke su nabujale za par sati. Kada je voda počela da izvire iz iznajmljene kuće na salašu kod Sterze, napolju je već bio mrkli mrak.

Prema pisanju medija, nemačka porodica je pozvala u pomoć vatrogasce u ponedeljak oko 21.30 sati ali je jezička barijera otežala komunikaciju. Veza se prekinula a par minuta kasnije bebu i baku je odnela jaka struja poplavnog talasa.

Dok je porodica pokušavala da se popne na više spratove kuće, beba je upala u vodu, rekao je za medije Frančesko Auriema, gradonačelnik grada Montekatini Val di Čečina.

Baku je odnela voda dok je pokušavala da spasi bebu, dodao je on.

Neki putevi su urušeni, a čitava područja su prekrivena blatom.

Vatrogasac Nikola Cianeli rekao je italijanskom izdanju Corriere della Sera da je reka nabujala "neverovatno brzo" i da je talas koji je prošao kroz kuću nemačke porodice bio visok 2,5 metara i "izuzetno nasilan".

Područje je od ponedeljka zahvaćeno jakim kišama, a još loših vremenskih uslova očekuje se najmanje do kraja srede.

(Telegraf.rs)

Video: Dunav se izlio i potopio kej: Snimci poplavljene Budimpešte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA