Rusi uhapsili dvojicu maloletnika, osumnjičeni su za terorizam: Zapalili helikopter, kažu da im je plaćeno

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ruski vojnici uhapsila su dva 16-godišnjaka u zapadnosibirskoj regiji Omsk zbog sumnje da su zapalili helikopter, objavila je u utorak pres služba regionalnog suda.

Obojica tvrde da im je nepoznata osoba, koja ih je kontaktirala na Telegram kanalu, ponudila 20.000 dolara. Poruke su navodno izbrisane, a mladim počiniteljima nije isplaćeno šta im je obećano.

Na društvenim mrežema je objavljen video-snimak hapšenja mladića i priznanje jednog koji kaže da je provalio na heliodrom i zapalio helikopter.

Optuženi za terorizam su smešteni u administrativni pritvor na dva meseca.

Ovo je već drugo podmetanje požara u helikopteru u mesec dana. Ranije ovog meseca Baza je obavestila da je helikopter u Utair Airlinea zapaljen na aerodoromu Nojabrsk Jamalskonenečkom autonomnom okrugu, pišu mediji.

I tada su bila privedena dva tinejdžera, uzrasta od 13 i 14 godina. Dečaci su i u tom slučaju tvrdili da im je za podmetanje požara ponuđena velika svota novca - 50.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Odjednom se nebo zacrnelo, a vetar je počeo da nosi sve: Zastrašujući snimak nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA