Kamala Haris je popularnija nego Donald Tramp među glasačima poreklom iz Azije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Anketa: Haris je popularnija nego Tramp među glasačima poreklom iz Azije

Na potpredsednicu SAD i kandidatkinju demokrata na predstojećim predsedničkim izborima Kamalu Haris, glasači poreklom iz Azije, domoroci na Havajima i glasači sa Pacifičkih ostrva (AAPI), gledaju povoljnije nego na bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca Donalda Trampa, pokazali su rezultati ankete AAPI dejta i APIAVot.

AAPI glasači veruju i da je ona kandidat koji bolje predstavlja njihovo poreklo i stavove o politici, preneo je AP.

Nova anketa AAPI dejta i APIAVot otkriva da oko šest od 10 AAPI glasača ima veoma ili donekle povoljno mišljenje o Harisovoj, dok oko jedne trećine ima donekle ili veoma nepovoljno mišljenje o Trampu.

Poređenja radi, tri od 10 AAPI glasača ima pozitivan stav o Trampu, dok oko dve trećine na njega gleda negativno.

To je povećanje naklonosti za Harisovu od oktobra 2023. godine, kada je anketa AP-NORC/AAPI dejta pokazala da oko polovine odraslih AAPI glasača ima donekle ili veoma povoljan stav o njoj. Mišljenje o Trampu je ostalo stabilno.

Harisova ima i afroameričko i azijsko poreklo i radila je na okupljanju AAPI glasača u kolebljivim državama poput Džordžije, gde njihov broj raste.

Anketa pokazuje da je mnogo veća verovatnoća da AAPI glasači smatraju da se njihov kulturni identitet više odražava u Harisovoj nego u Trampu, dok polovina AAPI glasača navodi da Haris bolje predstavlja njihovo poreklo i kulturu, dok samo oko jedan od 10 to navodi za Trampa.

Pa ipak, samo oko troje od 10 AAPI glasača navodi da im je azijsko poreklo Harisove izuzetno ili veoma važno, međutim, oko sedam od 10 odraslih glasača indijskog porekla vidi Harisovu kao kandidata koji bolje predstavlja njihovo poreklo i kulturu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kamala Haris iznosi predloge za smanjenje troškova, jačanje ekonomske sigurnosti za srednju klasu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen milunic rispa

    24. septembar 2024 | 15:11

    Opet sve isto zelanje i zelanje. Ali neka bude nek pobedi ona kao da ce nesto da se promeni i trump da pobedi sve je isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA