Južna Koreja uklanja 1.300 kamera za nadzor iz vojnih baza, bile programirane da šalju podatke u Kinu?

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vojska Južne Koreje nedavno je uklonila oko 1.300 kamera za nadzor koje su bile instalirane u vojnim objektima, zbog zabrinutosti o potencijalnom bezbednosnom riziku.

Kako je preneo Rojters, južnokorejski mediji su citirali neimenovanog vojnog zvaničnika u Seulu, koji je naveo da su kamere bile povezane na specifične servere u Kini.

On je istakao da nije došlo do curenja poverljivih podataka. Južnokorejskoj armiji kamere je isporučila jedna domaća kompanija. Međutim, da je njihovo poreklo ih Kine utvrđeno je tokom inspekcije koja je izvršena ranije ove godine.

Kako u Seulu ističu, ove kamere nisu korišćene za snimanje Demilitarizovane zone, granice između dve Koreje, koja se vodi kao jedna od najbolje čuvanih u svetu.

One su korišćene za praćenje grupa za obuku i ograda oko vojnih baza, navodi se u izveštaju. Ministarstvo odbrane u Seulu potvrdilo je da je u toku proces prikupljanja kamera strnaih proizvođača i njegovih zamena sa drugim uređajima. Ministarstvo je odbilo da otkrije gde su napravljene kamere.

Prošle godine, ministar spoljnih poslova Australije rekao je da njegovo ministarstvo i ministarstvo odbrane iz svojih objekata uklanjaju nadzorne kamere koje su napravle kineske firme posle izveštaja da ta tehnologija predstavlja bezbednosni rizik.

(Telegraf.rs)

Video: Zašto su napeti odnosi između Severne i Južne Koreje?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA