Oluje sa grmljavinom tutnje ovim predelima Evrope, na udaru i Mediteran: Evo kada nepogode stižu i do regiona

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Evropa je pod uticajem ciklona sa zapada Evrope, koji ovim predelima donosi svežije vreme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Satelitska slika Foto: sat24

Vrlo obilne padavine zahvatile su i oblast Alpa, a snažan oblačni sistem sa centralnog Mediterana donosi jake oluje sa grmljavinom Italiji i Jonskom moru.

Padavine Foto: zoomEarth

Na području Italije i u oblasti Alpa noćas i ujutro ponegde se očekuje i više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, uz urbane poplave i bujice.

Padavine Foto: zoomEarth

Italija se i dalje oporavlja od razornih poplava i šteta koji je prošle sedmice doneo ciklon, koji je retrogradnom putanjom iz centralne Evrope preko našeg područja stigao do centralnog Mediterana i Italije.

Na udaru jačih pljuskova sa grmljavinom večeras se nalazi i Nemačka.

Italiju i tokom noći očekuje pojava jačih oluja sa grmljavinom.

Ovaj snažan grmljavinski sistem zahvatiće sutra i oblast Jadrana i doneti vrlo obilne padavine i jake pljuskove sa grmljavinom od Slovenije preko Istre i Dalmacije do crnogorskog primorja, Albanije i jonske obale Grčke.

Padavine Foto: zoomEarth

Ovaj oblačni sistem zahvatiće sutra i Srbiju, ali će padavine u utorak uveče i u sredu do naše zemlje stići u znatno oslabljenom obliku.

Padavine Foto: zoomEarth

S obziriom na to da ciklon sa zapada Evrope nad Srbijom i dalje uslovljava izražena južna i jugozapadna visinska strujanja, očkuje se vrlo toplo, uz temperature do skoro 30 stepeni.

(Telegraf.rs)

Video: Vatrogasci spasili lane od vatrene stihije na Troglavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA