Snežne oluje odnele dva života u Južnoj Africi: Smetovi napravili haos, a sad se očekuju i poplave

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Neobično kasne snežne oluje zahvatile su obalne oblasti Južne Afrike tokom vikenda, usmrtivši dvoje ljudi i primoravši vlasti da zatvore neke od glavnih autoputeva u zemlji.

Smrtni slučajevi su pripisani hipotermiji nakon što su dve osobe ostale zarobljene u vozilima blokiranim usled jakih snežnih padavina na autoputu N3, koji je glavna ruta ka obalnom gradu Durbanu. Jedna od žrtava bila je 39-godišnja žena koja je ostala zarobljena u kombiju.

Provincije Kvazulu-Natal i Vristat najteže su pogođene olujama, a zvaničnici su upozorili da bi neke oblasti mogle da snađu i poplave kako se sneg bude topio. Usevi mnogih poljoprivrednika bili su dva dana zatrpani snegom.

Hitne službe su izvlačile desetine kamiona i drugih vozila zaglavljenih u snegu, dok su drugi distribuirali hranu i tople napitke vozačima koji su bili zarobljeni satima.

Vozači su upozoreni da budu oprezni u oblastima koje su očišćene.

Škole su zatvorene u Kvazulu-Natalu, gde je pokrajinski ministar za saradnju i upravljanje, Tulasisve Butelezi, upozorio da bi zajednice duž reke Tugela mogle iskusiti poplave.

"Kako škole ostaju zatvorene, roditelji se pozivaju da decu drže dalje od neobezbeđenih vodenih površina, uključujući reke i brane", rekao je Butelezi.

(Telegraf.rs)

Video: Sneg i grad okovali ove predele, temperatura opala za 30 stepeni: Evropa zabelela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA