Oglasila se mama dečaka (2) koji je zadobio opekotine spuštajući se niz tobogan: Suza više nemam, u bolnici je

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Majka dečaka (2), koji je zadobio opekotine trećeg stepena spuštajući se niz tobogan na koji su prethodno dečaci prosuli lužinu (kaustičnu sodu), bdi kraj bolničkog kreveta svog sinčića, koji i dalje ne može da se oporavi od šoka.

Mališan je teško povređen prošle srede, dok se igrao u parku. Dečak se bezbrižno igrao i u jednom trenutku je krenuo na tobogan. Niko od prisutnih roditelja nije znao da su prethodno dečaci, stari 11 i 12 godina, po toboganu, ali i još nekim spravama u parku, prosuli lužinu, koja je veoma korozivna i izaziva ozbiljne opekotine.

"Ne mogu da verujem šta se dogodilo", priča majka dok opisuje tragičan dan.

Kako navodi, kobnog dana nije ona bila sa detetom u parku, već je bila na poslu.

"Radila sam kada se sve to dogodilo. Kada sam došla bila sam šokirana kada sam videla u kakvom mi je stanju dete. Oko njega su bili vatrogasci, još je u bolnici", priča majka.

Mališan je zadobio veoma ozbiljne opekotine po rukama i nogama.

Dečačić je počeo da vrišti na sav glas kada je krenuo da se spušta niz tobogan, dok mu je opasna kiselina nagrizala kožu. Mediji pišu da je povređeno još jedno dete, ali je ono srećom zadobilo blaže opekotine.

Tokom istrage pregledani su snimci nadzornih kamera i ustanovljeno je da su sodu po spravama prosipali klinci, stari svega 11 i 12 godina. Oni su potom identifikovani i saslušani, ali neće moći krivično da odgovaraju zbog godina. Mediji pišu da će biti poslati na psihijatrijsku procenu i razgovore. Međutim, nije poznato zašto su dečaci to uradili.

Lužinu su navodno kupili u obližnjoj radnji. Međutim, ostaje nejasno zašto je prodavac tako opasnu materiju prodao deci.

"Kako su to mogli da urade. Očajna sam. Moj sin ima opekotine trećeg stepena. Ne mogu više ni da plačem, sve sam suze isplakala", govori majka.

Iz policije su saopštili da su odmah nakon povređivanja dečaka ogradili ceo park, kako se neko dete ne bi još povredila.

"U sredu uveče je policija pronašla flašu lužine u blizini igrališta i tačno odgovara uzorcima koji su pronađeni na spavama u parku", saopštili su iz policije.

Kako navode, soda je kupljena u prodavnici koja se nalazi tik uz park. Saslušan je zaposleni u radnji, u koju inače svraćaju đaci. Ipak, dečaci nisu na saslušanju rekli zbog čega su ovo uradili.

"Kad si dete možeš da praviš gluposti, ali ovo je užas. Ovo je ozbiljan problem u edukaciji dece, roditelji moraju da odgovaraju", rekla je majka povređenog mališana.

(Telegraf.rs)

Video: Penzioneri podetinjili: Pustili ih na ulicu a oni potrčali da se klackaju u parkiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA