Studenatima pozlilo nakon treninga, 12 hitno prebačeno u bolnicu: Svi imaju istu povredu, bore im se za život

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dvanaestorici studenata iz univeritetskog tima za lakros u Bostonu pozlilo je nakon treninga zbog čega su hitno hospitalizovani.

Njihovo zdravstveno stanje se naglo pogoršlo nakon treninga na Univerzitetu Tafts, a u početku niko nije mogao da objasni šta se dešava.

Lekari su, posle izvesnog vremena, utvrdili da muškarci boluju od rabdomiolize. U pitanju je povreda mišića koja može biti opasna po život.

Kao rezultat teških povreda dolazi do raspada mišićnih vlakana. Okidači mogu biti ekstremno sportsko naprezanje, takođe - infekcije, uzimanje lekova ili konzumiranje alkohola/droge može dovesti do ovog stanja.

"Naše misli su trenutno upućene ovim ljudima i njihovim porodicama, nadamo se da će se brzo oporaviti", rekao je portapor Univerziteta Tafts, Patrik Kolins.

Petorica muškaraca su zadržana na lečenju, ali postoje nagoveštaji da bi broj mogao da se promeni.

Za sada nije poznat uzrok ovakvog stanja igrača ali je izvesno da je trening vodio bivši marinac. Istragom pokušava a se utvrdi da li je on imao bilo kakvo nedolično ponašanje prema muškarcima, piše blick.ch.

Svi treninzi nadalje su otkazani, a svi igrači će ubuduće biti pregledani pre nego im se dozvoli da nastave sa treningom.

Šta je rabdomioliza?

Rabdomioliza je naglo nastalo oštećenje skeletnih mišića zbog oštećenja mišićnog tkiva. Oštećenje mišića može biti izazvano fizičkim, hemijskim ili biološkim faktorima.

Razaranje mišića dovodi do oslobađanja proizvoda nastalih u oštećenim mišićnim ćelijama u krvotok. Neki od proizvoda, kao što je mioglobin (protein) su štetni za bubrege i mogu dovesti do akutne bubrežne insuficijencije

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA