Ukrajina nanela jedan od najtežih udaraca Rusiji: Dignuta u vazduh baza sa municijom iz Severne Koreje

 
Z. K.
Z. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ukrajinski mediji objavili su satelitski snimak na kome se vide posledice noćnih napada na skladište municije i vojni aerodrom u okrugu Tihoreck u ruskom Krasnodarskom kraju!

- Satelitski snimci Sentinel-2 od 21. septembra pokazuju posledice noćnog napada na rusko skladište municije. Još bukti požar. Taj vojni objekat nalazi se severno od sela Kameni u Tihoreckom okrugu u ruskom Krasnodarskom kraju - navodi Radio Sloboda.

Na satelitskim snimcima takođe se vidi da vatra bukti u blizini vojnog aerodroma koji se nalazi nedaleko od skladišta municije.

Radio Sloboda navodi da je skladište na mapama označeno kao vojna jedinica 57229-41 dok pojedini ruski izvori preciziraju da skladište pripada logističkom centru Južnog vojnog okruga Ruske Federacije.

Studija Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) iz Vašingtona navodi da je u pitanju skladište artiljerijske municije. CSIS je u februaru izvestio da je u bazi primećena povećana aktivnost i značajno proširenje tokom prošle godine. Bela kuća je prošlog oktobra navela da je baza primarno mesto za skladištenje municije koju je isporučila Severna Koreja.

Pojedini ruski mediji i Telegram kanali, podsetimo, izvestili su o požaru i detonacijama u noći između petka i subote u blizini vojne jedinice u okrugu Tihoreck. Nadležni su najavili evakuaciju lokalnog stanovništva iz okolnih sela. Ukrajinski generalštab potvrdio je u subotu napad na arsenal u Tihorecku navodeći da je uništeno više od 2.000 tona municije među kojima su i zalihe iz Severne Koreje.

- Skladište je jedna od tri najveće baze za skladištenje municije i ključni objekat u logističkom sistemu ruske vojske - navodi ukrajinski generalštab.

(Telegraf.rs/Pravda)

Video: Helikopteri Mi-35P sa srpskim oznakama: Generalna proba prikaza Zastava 2024

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile Milr

    21. septembar 2024 | 20:47

    Bravo, bravo, demokratija uzvraća udarac. Ovo je udarac za dva mračnjačka i agresivna režima.

  • Dabiša

    21. septembar 2024 | 21:23

    Vraća se Rusima agresija i siledzijstvo kao bumerang.

  • Gogili

    21. septembar 2024 | 22:26

    Severnu Koreju niko nije terao da se meša u tuđi rat.Da debeli ima obraza kao što nema upitao bi se a šta bi bilo da neko, npr svetska sila poput Amerike, napadne SK kao što je Rusija napala Ukrajinu.Pozdravljam zato uništenje svega što pripada režimu iz Pjongjanga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA