Britanski premijer Kir Starmer neće više primati donacije za svoju odeću

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Britanski premijer Kir Starmer neće više primati donacije za plaćanje svoje odeće, izjavio je danas izvor iz Dauning strita, nakon medijskih kritika zbog hiljada funti koje je dobio na poklon.

Kir Starmer, koji je došao na vlast u julu, našao se na udaru kritike ovog meseca nakon što je objavljeno da je prihvatio donacije od bogatog laburističkog donatora da plati svoju radnu odeću i naočare, kao i vrhunsku odeću i kupovine njegove supruge, preneo je Rojters.

Ranije ove nedelje Skaj njuz je objavio da je Starmer prijavio više od 100.000 funti koje je dobio u poklonima, beneficijama i gostoprimstvu od decembra 2019, više nego bilo koji drugi član parlamenta.

Izvor iz Dauning strita je rekao da će kao i Starmer i zamenica premijera Anđela Rejner i ministarka finansija Rejčel Rivs odbiti bilo kakve nove donacije za odeću.

Starmer je rekao da je poštovao sva neophodna pravila o transparentnosti pri deklarisanju poklona, ali su brojke bile politički štetne u trenutku kada njegova vlada smanjuje finansijsku pomoć za račune za energiju milionima penzionera, navela je agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovako su ljudi pozdravili kralja Čarlsa: Vrisak i uzbuđenje kad je prošla njihova kočija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA