Ključan čovek Hezbolaha prevario smrt u eksploziji pejdžera, sad poginuo u napadu na Bejrut?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ibrahim Akil, ključni čovek Hezbolaha, koji je preživeo eksplozije pejdžera i voki-tokija širom Libana u utorak i sredu, navodno je ubijen u današnjem izraelskom napadu na Bejrut.

Akil je, kako pišu pojedini mediji, danas bio pušten iz bolnice, gde je prethodno bio smešten jer je povređen u eksplozijama.

On je navodno otišao na sastanak u jednu zgradu koja je uništena izraelskim projektilima. Sa Akilom je navodno stradao i pripadnik elitne jedinice Radvan.

Prema poslednjim informacijama, u napadu je danas ubijeno najmanje osam osoba, a oko 30 je povređeno.

IDF je potvrdio da je gađao ciljane mete u prestonici Libana, bez otkrivanja više detalja.

Navodno su čak četiri projektila pogodila zgradu u kojoj je navodno bio Akil.

Podsetimo, Akila su i Amerikanci potražival zbog napada na njihovu ambasadu 1983. godine, i ponuđena je nagrada od čak 7 miliona dolara za informacije o njemu.

Ibrahim Akil, takođe poznat kao Tahsin, je tokom 80-ih bio glavni član Organizacije Islamski džihad — terorističke ćelije Hezbolaha, koja je preuzela odgovornost za bombaške napade na američku ambasadu u Bejrutu u aprilu 1983. godine, u kojima su poginule 63 osobe, i na kasarne američkih marinaca u oktobru 1983, u kojima je ubijen 241 američki vojnik.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koliko god izgledalo

    20. septembar 2024 | 18:08

    da je prednost Izraela ogromna , na duge staze on sigurno gubi . Sve ovo homogenizuje islamiste i u jednom momentu će tas preći na drugu stranu . Treba se plašiti da će Izrael , ovakvom politikom , morati posegnuti za atomskom bombom. Ne verujem da mogu do beskonaĉnosti ponavljati istu matricu .

  • Sve je suđeno

    20. septembar 2024 | 18:04

    Ma, nema varanja sudbine. Samo maaaloo možeš pomeriti. To je petlja koja se vrti dok se ne izvrši. Ideš li autoputem, na svakoj krivini će ti se dešavati ista situacija, ako je suđeno da pogineš. Deluje neverovatno, ali je tako. Događaji su mogući za predviđanje jer su predodređeni. Vreme ide u krug jer je to jedina garancija večnosti. Događaji su tačke u tom krugu. I moraju se desiti. Možeš rastezati gumicu vremena, ali događaje ne možeš promeniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA