Jasmina (18) sa drugaricom izašla iz autobusa kada ih je Kaća pokosila mercedesom: Još jedna učenica povređena

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kaća Pereira (44), koja se sumnjiči da je kolima ubila dve devojke iz Nemačke na eksurziji u Italiji, nalazi se u kućnom pritvoru, dok je među sedmoro povređenih još jedna učenica koja je sa školom bila na ekskurziji.

Mediji pišu da su Jasmina Bousnina (18) i Elis Denmez (17) poginule na licu mesta kada je na njih mercedesom naletela Kaća, poreklom iz Brazila, a onda pokupila još jednu grupu pešaka, pre nego što se zakucala u nekoliko vozila.

Ona je uhapšena odmah nakon nesreće i odvedena na testiranje u bolnicu, gde su rezultati na drogu i alkohol bili negativni.

Kaća Pereira koja je pregazila decu na ekskurziji u Italiji Foto: NRS / Zuma Press / Profimedia

Do tragedije je došlo u sredu oko 19 sati u mestu Lido di Kamajore. Prema rečima svedoka, mercedes je pretekao autobus, a tokom rizičnog manevra, automobil je udario o trotoar na kojem su bile tri učenice iz Nemačke. Čini se da su devojke upravo izašle iz autobusa nakon što su otišle ​​u kupovinu.

Jasmina i Elis su poginule na licu mesta. Da tragedija bude veća, trebalo je da obe uskoro proslave rođendane.

Treća devojka je ozbiljno povređena, ali nije u životnoj opasnosti. Nakon što je pokosila devojke, Kaća je nastavila ludački pohod još nekih 250 metara, bez kočenja ili smanjenja brzine, srušivši semafor i pregazivši još tri osobe: grupu francuskih turista. Zatim je skoro potpuno uništila dva automobila parkirana ispred hotela Sirio, pre nego što se zaustavila.

Mlade žrtve su bile deo grupe koja je u Toskanu stigla iz Duizburga, zapadna Nemačka.


U Kamajoru je proglašen dan žalosti zbog nezapamćene tragedije, a autobus sa učenicima iz Nemačke krenuo je put domovine.

Istraga treba da utvrdi kako je došlo do ovog strašnog događaja. Prema pisanju medija, Kaća je vozila brzinom od oko 80 kilometara na čas i navodno je prošla na dva crvena svetla.

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA