Vladislav Bakalčuk, suprug najbogatije Ruskinje, uhapšen zbog ubistva i ranjavanja policajca

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U Moskvi je danas uhapšen Vladislav Bakalčuk, suprug najbogatije ruske žene, a pod optužbom za ubistvo, saopštili su njegovi advokati.

Do hapšenja je došlo dan nakon pucnjave u kojoj su ubijene dve osobe u moskovskoj kancelariji kompanije "Wildberries", najvećeg ruskog internet trgovaca, koje se nalaze nekoliko blokova od Kremlja, preneo je Rojters.

U pucnjavi je ranjeno sedam osoba, uključujući i dva policajca. Bračni par Bakalčuk je od jula u procesu su razvoda, preneo je "Radio Slobodna Evropa".

Supružnici se međusobno optužuju za pucnjavu u sredu. Do pucnjave je došlo nakon što je pre nekoliko nedelja "Wildberries" finalizirao kontroverzni sporazum o spajanju koji je, prenosi AFP, lično odobrio ruski predsednik Vladimir Putin.

Taj potez spajanja je Vladislav Bakalčuk osudio kao "ogromnu grešku". On je u sredu izjavio da je došao na unapred dogovoreni sastanak i da su prvi metak ispalili zaposleni u kancelariji.

S druge strane, Tatjana je rekla da su Vladislav i njegove kolege pokušali da zauzmu kancelariju i da sastanak nije zakazan.

Tatjana Bakalčuk je u sredu na Telegramu navela da je grupa predvođena njenim suprugom i još dva čoveka, koje je identifikovala kao Sergeja Anufrijeva i Vladimira Bakina, pokušala da zauzme kancelarije kompanije u ruskoj prestonici.

Tatjana Bakalčuk (48) je inače, najbogatija žena u Rusiji, a časopis Forbs njenu imovinu je procenio na više od četiri milijarde dolara.

Radio Slobodna Evropa na ruskom jeziku izvestio je u sredu da je Istražni komitet saopštio kako je pokrenuo istragu o "elementima zločina", uključujući ubistvo, pokušaj ubistva dve ili više osoba, ilegalno posedovanje oružja i pokušaj ubistva službenika organa reda.

Tatjana Bakalčuk je osnovala "Wildberries", ruski odgovor na Amazon, 2004. godine. Od tada je, prenosi Rojters, kompanija od online podavnice odeće prerasla u veliko tržište za sve vrste robe.

Vladislavovi advokati izjavili su u četvrtak da je uhapšen i optužen za ubistvo i pokušaj ubistva policajca.

Prema njihovim rečima to je "očigledno i nezapamćeno kršenje" prava njihovog klijenta. Poslovni spor navodno se dovodi u vezu sa prestrukturiranjem u kompaniji.

(Telegraf.rs)

Video: Krvavi čin bivšeg vojnika: Ubio dvoje, ranio troje - policija i vatrogasci na mestu zločina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA