Otac troje dece obratio se žrtvi usred suđenja: "Žao mi je što sam vas silovao, proživeli ste noćnu moru"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedan od više od 50 muškaraca optuženih za silovanje Francuskinje Žizel Pelikot u slučaju masovnog silovanja koji je šokirao svet, rekao joj je na sudu u četvrtak da mu je žao zbog onog što je učinio.

Lajonel Rodrigez je jedan od malog broja optuženih koji su priznali da su silovali Pelikot, koju su zlostavljale desetine stranaca tokom gotovo decenije dok je bila u nesvesti zbog droga koje joj je njen suprug Dominik dao bez njenog znanja.

Dominik Pelikot, koji je pozivao strance na internetu u porodičnu kuću da siluju njegovu ženu, priznao je svoje zločine na sudu u ponedeljak.

"Ja sam silovatelj, baš kao i ostali (optuženi) u ovoj sobi", rekao je on.

Rodrigez, 44-godišnjak i otac troje dece, u četvrtak se izvinio 72-godišnjoj žrtvi.

Gisele Pelicot Francuska suđenje silovanje Foto: Tanjug/AP

"Žao mi je, ne mogu ni da zamislim noćnu moru koju ste proživeli... a ja sam deo toga. Znam da moje izvinjenje neće promeniti ono što se dogodilo, ali hteo sam to da vam kažem", rekao je on.

Slučaj je izazvao proteste širom Francuske u znak podrške Žizel Pelikot, koja je tražila da se suđenje ne održava iza zatvorenih vrata kako bi se razotkrilo zlostavljanje.

Činjenica da su desetine naizgled običnih muškaraca, trenutno u dobi od 26 do 74 godine, iz svih društvenih slojeva, mogli silovati onesvešćenu ženu, privukla je svetsku pažnju i pretvorila suđenje u simbol raširenosti seksualnog nasilja.

Rodrigez je tokom istrage priznao da je silovao Žizel. Na sudu je u četvrtak ponovio da nije nameravao da je siluje, ali shvata da jeste.

"Da sam znao da nije svesna ne bih to napravio. Nisam razgovarao s njom pa nisam mogao dobiti njen pristanak. Osećam se krivim za ono što sam učinio", rekao je.

Rodrigez je takođe pokušao da prebaci deo krivice na Dominika Pelikota, rekavši sudu da je učinio ono što mu je muž rekao da učini.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA