Dečak trpeo nasilje u školi, nadležni slabo reagovali, pa stariji brat upao u dvorište i "rešio" na svoj način

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Nakon što je čuo da je njegov mlađi brat žrtva nasilja u školi u Finskoj, mladić (20) je rešio da prezme stvar u svoje ruke i osveti ga, iako se o toj situaciji već razgovaralo u školi.

Mladić je jednog dana ispratio mlađeg brata u školu i pitao ga da mu pokaže osobu koja ga je maltretirala. Dečak mu je pokazao, nakon čega je njegov stariji brat ostao ispred škole i čekao navodnog nasilnika (13) da izađe sa časa.

Kada je navodni nasilnik izašao na odmor, muškarac je izašao ispred njega, zgrabio ga za grudi i udario u lice. Dečak je od siline udarca pao na zemlju. I nakon ovoga, muškarac je nastavio sa nasiljem.

Navodno ga je udario od četiri do šest puta u glavu, dok je dečak ležao nepomično. Zbog povreda je morao na operaciju.

Stariji brat je priznao da je kriv za zlostavljanje. Prema onome što je rekao, nije znao da je slučaj već završen od strane škole.

On je rekao okružnom sudu da, po njegovom mišljenju, škola nije dovoljno intervenisala u maltretiranju njegovog mlađeg brata.

Ideja da se suprotstavi nasilniku se "krčkala" u njemu nekoliko dana. Međutim, prema onome što je rekao, nije imao nameru da "tako teško" povredi dete.

Sam napad se dogodio 10. februara 2023. u centralnoj finskoj opštini.

Oktobra iste godine Okružni sud Centralne Finske osudio je mladića na godinu dana uslovne kazne.


Mladiću je naloženo da dečaku koji je bio žrtva zlostavljanja nadoknadi 4.700 evra za bol, otok i druge privremene neprijatnosti, 2.000 evra za patnju izazvanu uvredom i 2.000 evra za kozmetičku štetu.

Tužilac je na kaznu uložio žalbu Apelacionom sudu, tražeći da se muškarcu poveća kazna i da se to bezuslovno odredi. Po mišljenju tužioca, jednogodišnja uslovna kazna je bila preblaga.

Apelacioni sud u Vasi je u svojoj odluci od 17. septembra 2024. zaključio da je, iako je delo samo po sebi ozbiljno, kazna koju je izrekao okružni sud pravična. Odbio je žalbu tužioca.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    19. septembar 2024 | 14:44

    To je brat i tako se to rešava. Bravo

  • Bravo

    19. septembar 2024 | 14:20

    Tako treba!

  • mladen milunic rispa

    19. septembar 2024 | 14:20

    Nazalost skole i nadlezni nerade svoj posao i dolazi do ovoga. Mnoga samoubistva se desavaju jer takvih propusta ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA