Zelenski: Za godinu dana izvezeno više od 70 miliona tone robe ukrajinskim koridorom

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas da je za godinu dana rada ukrajinskog izvoznog morskog koridora već prevezeno 70 miliona tona tereta.

"Uprkos ratu i ruskom teroru, Ukrajina nastavlja da bude donator globalne bezbednosti hrane za desetine zemalja širom sveta. I gradimo svoje sposobnosti. Za više od godinu dana rada našeg izvoznog pomorskog koridora već je prevezeno 70 miliona tona robe. Više od 2.500 brodova napustilo je ukrajinske luke", naveo je Zelenski na Telegramu.

On je dodao da luke Azije, Afrike, Evrope i Amerike primaju ukrajinsku robu, a zemlje od Egipta do Indonezije, od Tunisa i Libije do Indije, od Alžira do Kine dobijaju ukrajinsko žito.

Predsednik Ukrajine je zahvalio svima koji rade na izvoznom potencijalu te zemlje.

Zamenik ministra za razvoj zajednica, teritorija i infrastrukture Sergej Derkač je nedavno izjavio da je Rusija tokom rata u punom obimu izvršila više od 50 napada na lučku infrastrukturu, uništivši i oštetivši više od 280 objekata, kao i više od 100.000 tona ukrajinskih pošiljki žitarica.

Pre godinu dana Ukrajina je pokrenula pomorski koridor, a za to vreme luke su pretovarile više od 68 miliona tona tereta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA