Kir Starmer prihvatio poklone i donacije u vrednosti od 100.000 funti

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Britanski premijer Kir Starmer objavio je da iznos poklona, besplatnih ulaznica za koncerte i utakmice, kao i besplatnog smeštaja koje je dobio sada premašuje 100.000 funti, što je više od bilo kog drugog lidera laburista ili konzervativaca u poslednjih nekoliko godina, preneo je danas Gardijan.

Premijer je prihvatio skoro 40 besplatnih karata dok je bio lider laburista, uglavnom za fudbalske utakmice, ali i karte za koncerte pevačice Tejlor Svift u vrednosti od 4.000 funti i karte za koncert benda Koldplej u iznosu od od 698 funti.

Ove nedelje, premijer je naišao na kritike zbog poklona koje mu je dao lord Ali, koji je platio radnu odeću Kira Starmera u vrednosti od 12.000 funti, smeštaj vredan više od 20.000 funti i naočare u vrednosti od 2.485 funti.

Veći deo ove sume je obezbeđen tokom predizbornog perioda, ali nakon pobede laburista u julu, premijer je prijavio još 4.000 funti u kartama za koncert Tejlor Svift i smeštaj od Alija vredan 20.000.

Laburisti su odbili da odgovore da li je Ali finansirao Starmerov hotelski smeštaj tokom izbora ili je pozajmio jednu od svojih nekretnina kao bazu.

Tokom svog vremena kao lider opozicione stranke, Dejvid Kameron je prijavio da je dobio kao poklon jedan set karata za Svetsko prvenstvo u ragbiju i treninge, koji su bili na popustu, u vrednosti od 4.475 funti.

Bivši lider laburista Džeremi Korbin je otkrio da je dve godine zaredom uzeo ulaznice za festival Glastonberi u vrednosti od oko 450 funti za člana porodice, ali inače nije prihvatio gostoprimstvo kao vođa laburista od 2015. do 2020. godine - osim knjige prvog izdanja poklonjenog muzeju.

Otkako je napustio tu poziciju, prijavio je oko 600.000 funti donacija svom fondu za pravne slučajeve.

Bivši konzervativni premijeri Boris Džonson, Liz Trus i Riši Sunak nemaju uporedive prijave poklona, jer su postali premijeri odmah nakon preuzimanja funkcija lidera svoje stranke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA