Ovo je sedište firme koja je navodno proizvela eksplozivne pejdžere: Jedan detalj na vratima zapao za oko

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

U Libanu vlada opsadno stanje nakon što je juče eksplodiralo više hiljada pejdžera koje su koristili pripadnici Hezbolaha. U eksplozijama je ubijeno najmanje 10, a povređeno više od 2.700 ljudi, od kojih je 200 navodno u kritičnom stanju.

Eksplodirali su pejdžeri marke Gold Apollo, model AR-924, ali proizvođač sa Tajvana tvrdi da nisu u pitanju njihovi uređaji, već da ih je proizvela kompanija iz Mađarske sa kojim, kako su naveli, imaju trogodišnju saradnju.

Kompanija Gold Apollo saopštila je danas da su dozvolili da njihov logo bude stavljen na model AR-924, ali da je firma BAC Consulting KFT iz Budimpešte proizvođač tih pejdžera.

"Prema sporazumu o saradnji, ovlašćujemo BAC da koristi naš zaštitni znak za prodaju proizvoda u određenim regionima, ali dizajn i proizvodnja proizvoda su isključivo odgovornost BAC-a“, navodi se u saopštenju tajvanske kompanije.

Predsednik kompanije Gold Apollo Hsu Čing-Kuang rekao je novinarima u sredu da njegova kompanija ima ugovor o licenciranju sa BAC-om u poslednje tri godine, ali nije pružila dokaze o ugovoru.

Telegraf.rs je pisao kompaniji BAC Consulting, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Agencija AP obišla je adresu u Budimpešti, za koju se navodi da je sedište kompanije BAC, i na lokaciji su zatekli građevinu koja više liči na porodičnu kuću nego na poslovni objekat. Na staklu na vratima stoje zalepljeni papiri, na kojima se navode imena nekoliko kompanija, koje su navodno registrovane na toj adresi.

U dvorištu su snimili mačku i jedan automobil, kao i ženu koja je telefonirala u hodniku. Za sada nije poznato da li su uspeli da razgovaraju sa nekim.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA