Upozorenje putnicima koji idu u Mađarsku: Strahuje se od izlivanja Dunava, ovo su ključni datumi

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ambasada HR u Budimpešti upozorila građane ako planiraju put u Mađarsku

Hrvatska Ambasada u Budimpešti uputila je upozorenje hrvatskim državljanima koji planiraju put u Mađarsku da je pripravnost za zaštitu od poplave podignuta na najviši, treći nivo.

Zbog opasnog ciklona i vrlo kišovitog vremena širom Mađarske, meteorološke i druge nadzorne službe najavljuju mogućnost znatnog porasta vodostaja Dunava. Vrhunac vodenoga talasa očekuje se u gradu Đeru sutra u večernjim satima, zatim u petak, 20. septembra u Vacu, a u Budimpešti, 21. septembra popodne.

U tim uslovima mogući su i poremećaji u saobraćaju vozilima i javnog prevoza.

U gradovima Baji i Mohaču na Dunavu se sprovode vanredne mere zaštite prvog i drugog stepena, a trenutno saobraćaj nije otežan. Na reci Dravi i Muri ne predviđaju se vanredne mere zaštite, pa se i u tim delovima Mađarske ne očekuju poremećaji u saobraćaju.

Zato je Ambasada Hrvatske u Mađarskoj savetovala svim hrvatskim državljanima da prate službene stranice Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske zbog mogućih promena preporuka vezanih za putovanja, o čemu se mogu dodatno informisati i na internet stranicama mađarske policije, preneo je hrvatski portal Index.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nabujala Sava u Zagrebu nosi sve pred sobom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA