Kompanija iz Mađarske proizvela pejdžere koji su eksplodirali u Libanu?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Tajvanska kompanija Gold Apollo saopštila je da nije napravila pejdžere koji su eksplodirali juče u Libanu, usmrtivši najmanje devet ljudi, a sada se pominje da mađarska kompanija stoji iza izrade pejdžera.

Nakon istovremene eksplozije stotina pejdžera u Libanu, tajvanski brend negirao je bilo kakvu vezu sa incidentom. Kako je generalni direktor Gold Apollo-a Hsu Čing-Kuang rekao, uređaji su nosili samo logo kompanije i nije ih proizvodila njegova kompanija na Tajvanu.

Prvi čovek kompanije Gold Apollo je objasnio da je "kompanija sa sedištem u Mađarskoj dizajnirala i proizvela pejdžere", prenosi Blick.

"Prema sporazumu, ovlašćujemo BAC da koristi naš zaštitni znak za prodaju proizvoda u određenim regionima, ali dizajnom i proizvodnjom u potpunosti upravlja BAC“, naveo je Gold Apollo.

Model AR-924 koji se spominje u medijskim izveštajima takođe proizvodi i prodaje BAC.

Prema izveštajima tajvanskih medija, Gold Apollo namerava da preduzme pravni postupak jer kompanija sebe vidi kao žrtvu. Gold Apollo je osnovan 1995. godine i specijalizovan je za bežične radio sisteme.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivo! Na severu Izraela se čuju sirene zbog vazdužnog napada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA