Uhapšen čovek koji je zapalio rumunski parlament: Otkrio motiv napada, zna se i gde se krio

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policija u Rumuniji uhapsila je muškarca koji se sumnjiči da je juče izazvao požar u zgradi Parlamenta.

On je uhapšen deset sati nakon incidenta u jednom hostelu u Bukureštu. Dok su ga izvodili sa lisicama na rukama, on je rekao kako je svojim činom pokušao da pošalje poruku političarima.

Prema navodima izvora Observatora, osumnjičeni je navodno upozorio ljude u zgradi da se sklone jer će da zapali vatru. Mediji prenose da nije kontrolisan pri ulazu u zgradu parlamenta, te da nije obezbeđenju delovao sumnjivo.

Napad se dogodio dan uoči sastanka ministara odbrane devet zemalja NATO članica, koji je trebalo da bude održan u zgradi parlamenta.

"Odmah nakon što je podmetnu požar, osumnjičeni se vratio u hostel, u kojem je prethodno boravio već šest dana. To su potvrdili radnici vulkanizerske radnje koja se nalazi pored hostela. Tu je iznajmio sobu na drugom spratu, ali je malo vremena provodio u njoj", naveli su izvori.

Osumnjičeni je iz okruga Vasluj, a živeo je u Italiji prethodnih godina. Niko od članova njegove porodice i prijatelja nije znao da je došao u Rumuniju.

"Mislio sam da je u Italiji, znam da je u avgustu išao na odmor. Ovo nije on, on nije takav čovek, ja ne verujem da je ovo uradio", rekao je prijatelj osumnjičenog.

Podsetimo, muškarac je uspeo da pobegne iz zgrade parlamenta odmah nakon napada, iako je zgrada bila puna obezbeđenja. On je uspeo da stigne do stanice i uđe u metro, odakle je otišao u hostel, gde ga je policija deset sati kasnije pronašla.

(Telegraf.rs)

Video: Kamala Haris iznosi predloge za smanjenje troškova, jačanje ekonomske sigurnosti za srednju klasu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA