Misterija oko smrti milijardera Daniela (72): Telo pronađeno u jezeru na njegovom imanju

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Misterija oko smrti milijardera i magnata biotehnologije, Daniela Reinera (72), koji je pronađen mrtav u jezeru na svom prostranom i izolovanom imanju u državi Vašington, privukla je veliku pažnju javnosti.

Policija je obaveštena o njegovom nestanku 30. avgusta uveče, nakon što je Reiner nestao iz svog doma severno od Spokanea. Potraga je ubrzo obustavljena zbog mraka, ali je sledećeg jutra nastavljena uz pomoć pasa tragača, koji su usmereni ka jezeru.

Njegovo telo pronađeno je 31. avgusta u 15 časova u vodi dubokoj oko 60 metara.

Glen Blejksli, šerif okruga Pend Oreille, kaže da će obdukcija utvrditi uzrok smrti:

"Naravno, tražimo bilo kakve očigledne znake traume ili bilo šta što bi ukazivalo na nasilje, ali u ovom slučaju to nismo videli, pa se oslanjamo na rezultate obdukcije koja će nam dati uzrok smrti".

Daniel Reiner, postao je poznat kao izvršni direktor kompanije "Optical Devices Inc", koju je prodao kompaniji "Marquette Electronics" za 300 miliona dolara 1993. On je poznat po tome što je osnivao, kupovao i preprodavao brojne kompanije.

Pet godina kasnije, preselio se u vilu na svom imanju od 1.837 hektara blizu kanadske granice i investirao u kompaniju za računarsku opremu "World Wide Packets", sa sedištem u Spokaneu, koja je 2008. godine prodata kompaniji "Ciena Corp" za 290 miliona dolara.

"Dan je bio veoma uključen u uspeh, rast i prodaju kompanije World Wide Packets", izjavio je Tom Simpson, koji je obezbedio njegovu investiciju u kompaniju.

„Upoznali smo se krajem 90-ih kada se Dan preselio u Spokane i pokušavao da se prilagodi lokalnoj zajednici", dodao je Simpson i nastavio:

"U to vreme, već je bio veoma uspešan preduzetnik i graditelj kompanija".

Međutim, Reiner je bio na putu da stekne još veće bogatstvo osnivanjem biotehnološke kompanije "Stemcentrx" sa sedištem u San Francisku, koju je pokrenuo 2008. Kompanija je razvijala eksperimentalne tretmane za rak, uključujući lek za mali ćelijski rak pluća "Rova-T".

Reiner je završio postdiplomske studije genetike i biohemije na državnom univerzitetu Vejn i Univerzitetu kalifornija u San Dijegu, a svoj startap prodao je za 5,8 milijardi dolara osam godina kasnije.

Dogovor sa kompanijom "AbbVie Inc", sa sedištem u Čikagu, uključivao je i dodelu akcija Reineru u vrednosti do četiri milijarde dolara.

Već 2019. postao je član upravnog odbora kompanije "Harvest Health and Recreation", koja je iskoristila talas dekriminalizacije kanabisa u zemlji da postane jedan od najvećih dobavljača u SAD.

"Bio je zaista izvanredan pojedinac i verovatno jedan od najboljih pregovarača koje sam ikada sreo", rekao je Tom Simpson i nastavio:

"Uprkos svom uspehu, ako biste videli Dana kako šeta centrom Spokanea, jednostavno bi se uklopio. Bio je veoma skroman čovek. On je meni i mnogima bio mentor".

Na obali jezera Trout, gde je njeogo tleo pronađeno Daniel je sa suprugom Rondom (70) imao veliki borj nekretnina.

Šerif Blejksli je naveo da je obavljen razgovor sa članovima porodice:

"Svaka smrt je sumnjiva dok obdukcija ne ponudi drugačije dokaze. Daniel je otišao na plivanje i nije se vratio", dodao je Blejksli.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak Džeka Ma u provodu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA