Ubila muža i pretvarala se da je on na Fejsbuku: Način na koji je sakrila telo doveo je do hapšenja

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Žena sa Floride koja je optužena za ubistvo muža, zakopavanje njegovog tela u njihovom dvorištu i potom pretvaranje da je on na društvenim mrežama, osuđena je za njegovo ubistvo.

U petak, porota je proglasila Lori Lej Šejver (41) krivom za ubistvo drugog stepena s vatrenim oružjem zbog ubistva svog muža, Majkla Daglasa Šejvera (36), saopštila je Kancelarija državnog tužioca Petog pravnog okruga u petak, 13. septembra, javlja magazin People.

Porota je donela presudu za četiri sata na suđenju koje je počelo u ponedeljak, 9. septembra, izveštava lokalna stanica WESH.

U februaru 2018, Majklov prijatelj je zamolio Kancelariju šerifa okruga Lejk da proveri šta je s njim, pošto nije viđen od novembra 2015, saopštile su tada vlasti, izvestio je ranije People.

Majkl, tehničar u Disney World Resortu u Orlandu, nikada ne bi napustio svoju porodicu, rekao je prijatelj.

Šerifovi zamenici su došli do kuće Šejverovih u Klermontu i sreli se sa Lori, koja je rekla da svog muža nije videla od 2015, saopštile su policijske vlasti.

Rekla im je da je njen muž napustio porodicu, prema odgovoru magazinu People iz Kancelarije šerifa okruga Lejk.

Pustila ih je da pretraže kuću. Međutim, kada su je pitali da li mogu da dovedu pse za pretragu imanja, Lori im je navodno rekla da se vrate s nalogom.

Tokom suđenja, kapetan Kori Anderson iz Kancelarije šerifa okruga Lejk svedočio je da je primetio da se beton ispod njihove jame za roštiljanje činio neobično udubljen, izveštava lokalna stanica Fox 35 Orlando.

"1,83 metra sa 2,44 metra i 20,3 centimetara udubljeno," svedočio je. "Imalo je oblik tela."

Dana 9. marta 2018, policija se vratila sa nalogom, psima za pretragu tela i radarem za tlo. Do kraja dana pronašli su Majklovo telo zakopano oko metar ispod betonske jame u dvorištu, upakovano u čaršav, obavijeno ceradom i pričvršćeno trakama.

Vlasti su pronašle Majklove ostatke "gotovo direktno ispod jame za roštiljanje", svedočila je krimi tehničarka Džesika Holkomb tokom suđenja.

Autopsija je pokazala da je bio pogođen jednom u potiljak pištoljem kalibra .38 "nekoliko meseci do nekoliko godina" ranije.

Lorini advokati su tvrdili da, iako je Majklovo telo pronađeno u njihovom dvorištu, to ne dokazuje da ga je ona ubila, izveštava Fox 35 Orlando.

U septembru 2020, Lori je optužena za smrt svog muža 2015.

Nakon što je Majkl nestao, ona se navodno pretvarala da je on na Fejsbuk mesindžeru, kako bi njegova porodica i prijatelji mislili da je živ, navode sudski spisi.

Majka četvoro dece počela je da se viđa sa drugim muškarcem, koji je otac dvoje njene najmlađe dece, nakon što je Majkl nestao, izveštava Fox 35 Orlando.

Udala se za svog dečka 2016. godine.

U 2023, njen advokat je podneo zahtev na sudu tvrdeći da je njena tada 7-godišnja ćerka povukla obarač, izveštava WESH.

Tokom suđenja, njena ćerka, koja sada ima 15 godina, svedočila je: "Uzela sam njeno oružje, i izašla sam napolje, i otišla do vrata. Vrata su već bila otvorena, a on je bio na mojoj mami na zemlji. Tako da sam i ja bila na zemlji, udarajući ga ... i pucala sam u njega", svedočila je ćerka kroz suze, izvestila je WOFL.

Lori će kazna biti izrečena 25. novembra.

(Telegraf.rs)

Video: Automatski sistem detekcije prekoračenja brzine počeo sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA