"Da li ti je muka od mrtvih tela?": Tinejdžerka ubila majku, šokantan slučaj ima dve strašne verzije

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Advokati u slučaju tinejdžerke iz Misisipija koja je pucala i ubila svoju majku u njihovom domu pre nego što je zapucala na svog očuha, izneli su dve suprotne slike devojčice u centru priče.

Karli Greg, koja sada ima 15 godina, upotrebila je pištolj da 19. marta tri puta upuca svoju majku, Ešli Smajli (40). Kasnije je uperila pištolj u svog očuha, Hita Smajlija, kada je stigao kući. Ona se izjasnila da nije kriva za ubistvo, a u avgustu je odbila nagodbu koja bi je poslala u zatvor na 40 godina.

U ponedeljak, tužiteljka Ketrin Vajt Njuman rekla je porotnicima da će tokom suđenja Gregova, koja je imala 14 godina u vreme ubistva, biti otkrivena kao opasan ubica sa "tajnim životom", uključujući telefone za jednokratnu upotrebu, sakrivene elektronske cigarete sa marihuanom i istoriju varanja u školi i samopovređivanja, piše Law&Crime.

Tog jutra, 19. marta, Gregova je sa majkom otišla u školu, gde je Ešli Smajli takođe bila učiteljica. Toga dana, jedna od prijateljica Gregove navodno je bila "toliko zabrinuta" zbog njene upotrebe marihuane i telefona da se "osećala primoranom" da tu informaciju podeli sa Ešli Smajli. Kasnije tog dana, kod kuće, Ešli je u sobi svoje ćerke otkrila ono za šta je verovala da su kutije elektronskih cigareta.

Njumanova je izjavila da je Greg po povratku kući odmah otišla u sobu svojih roditelja i izvukla pištolj ispod dušeka. Naglasila je da je sakrila pištolj iza leđa dok se kretala po kući – navodno da ga sakrije od sigurnosnih kamera u kući – i da je zatim "ušla u svoju spavaću sobu i ispalila tri metka u svoju majku, ubivši je."

Ponovo sakrivši pištolj, otišla je u kuhinju i uzela majčin telefon. Pretvarajući se da je njena majka, navodno je poslala poruku svom očuhu, Hitu Smajliju: "Kada ćeš biti kod kuće, dragi?"

Kada je Hit odgovorio da će mu trebati "još malo vremena," uzvratila je simbolom "palac gore", a zatim provela narednih 45 minuta šaljući poruke i video pozive prijateljima, moleći ih za pomoć i "pokušavajući da ih nagovori da dođu u njenu kuću", rekla je Njumanova.

Tužiteljka je naglasila da Greg "nije rekla zašto" joj trebaju prijatelji, a jedan od njih je ponudio da pozove 911, ali mu je rekla "ne."

Jedan prijatelj je ipak došao, rekla je tužiteljka, i kada se pojavio, Gregova ga je pitala: "Da li ti je muka od mrtvih tela?".

Zatim se navodno hvalila svom prijatelju time što je učinila, rekla je Njumanova.

"Tri puta sam pucala u mamu, i imam još tri metka spremna za očuha kad se vrati kući", navodno je rekla svom prijatelju, koga je zatim instruisala da čeka u dvorištu dok se Hit vraćao kući. Prema rečima tužiteljke, prijatelj je čuo pucnjeve, nakon čega je Gregova istrčala na zadnja vrata i rekla mu da pobegne.

Branioci Gregove, s druge strane, rekli su porotnicima da iako je jasno da je Greg ubila majku i pucala na očuha tog dana, mnogo je manje jasno šta je dovelo do tog nasilja.

"Ovo nije slučaj gde ne znamo ko je kriv", rekla je advokatica Bridžit Tod na početku svog uvodnog izlaganja, naglasivši da pitanje treba biti: "Zašto se to dogodilo?"

Nazvavši Gregovu "izuzetnim detetom bez istorije nasilja," iona je rekla da je njena klijentkinja "volela svoju majku" i da je i sama žrtva.

"Dokazi će pokazati da je Karli patila od mentalne bolesti" rekla je advokatica, dodajući da su tog dana "svi troje – Karli, njena majka i očuh – bili žrtve." Ni Gregova, ni njeni roditelji, ni njeni prijatelji nisu bili svesni te bolesti, rekla je Todova, i ta bolest je preuzela kontrolu tog dana. To je bila ista bolest koju je imao i njen biološki otac.

Hit Smajli je to takođe video, rekla je Todova, naglasivši da je očuh stao na stranu Gregove kroz čitav proces. Bio je toliko uveren u ono što je video kao strah kod svoje pastorke da je, čak i nakon što ga je upucala i pobegla, šetao po kući tražeći uljeza.

"Iako su događaji od 19. marta bili tragični, ti događaji nisu bili namerni", rekla je advokatica.

Takođe je opisala Gregovu kao "histeričnu" dok je zvala svoje prijatelje nakon što je upucala svoju majku, "moleći ih za pomoć", i ne, kako tužioci tvrde, da im pokaže šta je uradila.

Braniteljka je rekla porotnicima da tužioci žele da ih ubede da razlozi zbog kojih je Gregova tog dana delovala "nisu bitni," ali da ipak jesu.

"Njihova priča je puna nelogičnosti jer ne govore celu istinu", rekla je. Zatim je pozvala porotnike da "zadrže svoj zdrav razum i svoje dobro rasuđivanje, jer znamo da to jednostavno nema smisla."

(Telegraf.rs)

Video: "Nijedna vrsta ne umire sama": Praćenje orlova zmijara preko 4G video-kamere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA