Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Atentat na Donalda Trampa: Moguće da je napadač imao pomagača? Evo šta kaže sin osumnjičenog

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
  • 1

Činjenice

  • Donald Tramp je izjavio da je "bezbedno i dobro" nakon što je FBI rekao da je "izgleda pokušan atentata" na bivšeg predsednika na njegovom golf terenu na Floridi
  • Tramp je obećao da se "nikada neće predati"
  • Agent tajne službe primetio je oružje u stilu AK-47 kako viri iz žbunja na terenu za golf u blizini mesta gde je Tramp igrao
  • Svedok je tada video čoveka kako beži u crnom Nissanu, koji je kasnije zaustavio šerif i potencijalni osumnjičeni je uhapšen
  • Oružje, nišan, rančevi i GoPro kamera pronađeni su u žbunju blizu ivice terena za golf
  • Osumnjičeni je identifikovan kao Rajan Vesli Raut
Najnovije
19:22

Objavljen snimak hapšenja atentatora na Donalda Trampa: Sa kamere na uniformi policajca

Kancelarija šerifa Vilijama Snajdera iz oblasti Martin, objavila je snimak sa kamere policajca prilikom hapšenja Rajana Veslija Routa, koji je pokušao da ubije Donalda Trampa, u nedelju, dok je ovaj igrao golf u Palm Biču na Floridi.

Na pres konferenciji šerif Vilijam Snajder rekao je da je Rout uhapšen na autoputu broj 95 i da je to hapšenje "najvišeg prioriteta", koje je izvršeno u ovoj oblasti, reneo je portal "wptv".

Opširnije pročitajte ovde.

19:21

Atentator čekao Trampa 12 sati u snajperskom gnezdu: Novi detalji pokušaja ubistva bivšeg predsednika SAD

Rajan Vesli Raut, koji je osumnjičen za atentat na Donalda Trampa, podigao je prema navodima saveznog tužilaštva snajpersko gnezdo u blizini golf terena bivšeg američkog predsednika i tu se skrivao skoro 12 sati pre pokušaja zasede!

- Rutov mobilni telefon je pingovao na ivici Trampovog internacionalnog Vest Palm Biča golf terena još od 1.59 sati u nedelju - navodi se u federalnoj krivičnoj prijavi.

Opšširnije pročitajte ovde.

19:20

Zelenski o pokušaju ubistva Trampa: Političkom nasilju nema mesta nigde u svetu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas, povodom novog pokušaja ubistva američkog predsednikog kandidata, da mu je drago što je Donald Tramp bezbedan i nepovređen i poručio da političkom nasilju nema mesta nigde u svetu.

"Naš princip je vladavina prava iznad svega, a političkom nasilju nema mesta bilo gde u svetu. Iskreno se nadamo da će svi biti bezbedni", naveo je Volodimir Zelenski na platformi Iks.

Opširnije pročitajte ovde.

17:37

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa u lancima izveden pred sud na Floridi: Preti mu 15 godina robije

Amerikanac Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, ušao je u federalnu sudnicu u Vest Palm Biču na Floridi, javio je reporter CNN-a na društvenim mrežama.

Kako se navodi, Raut nosi tamnu zatvorsku uniformu, sa lancima oko ruku i nogu, piše Rojters. Očekuje se da protiv njega bude podignuta optužnica sa dve tačke i ukoliko bude osuđen preti mu 15 godina robije. Prva tačka je posedovanje oružja iako je bivši osuđenik, a druga posedovanje oružja sa izbrisanim serijskim brojem.

Više o ovoj vesti možete pročitati ovde.

14:35

Da li je osumnjičeni za atentat na Trampa imao pomoćnika?

Navodni atentator, uhapšen zbog pokušaja napada na Donalda Trampa dok je igrao golf na Floridi, možda je imao insajderske informacije o rasporedu bivšeg predsednika, prema rečima bivšeg zvaničnika FBI koji je ovu mogućnost nazvao "zastrašujućom"

10:56

Osumnjičeni za atentat na Trampa hteo da ratuje u Ukrajini: "Kremlj treba spaliti!"

Muškarac koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa nudio se kao dobrovoljac za ratovanje u Ukrajini i hteo je da regrutuje Avganistance da ih pošalje na front.

Rajan Vesli Raut (58) uhapšen je u nedelju zbog sumnje da je pokušao atentat na Donalda Trampa na Floridi.

Muškarac je postavljao sadržaje na društvenim mrežama vezane za politiku i aktuelna dešavanja, povremeno kritikujući bivšeg predsednika.

09:37

"Ovo je za nas veoma, veoma šokantno: Komšije o čoveku koji je pokušao da ubije Trampa

Pokušaj ubistva bivšeg predsednika SAD i kandidata za novi mandat u Beloj kući šokirala je i iznenadila komšije čoveka koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da izvrši atentat.

Jedan od komšija okarakterisao je Rajan Vesli Rauta (58), koji je pokušao da ubije Donalda Trampa, kao ljubaznog.

09:20

Svedok pomogao vlastima da pronađu osumnjičenog

Osumnjičeni za pokušaj atentata na Tramp je s lica mesta pobegao u vozilu, ali je ubrzo uhapšen na autoputu I-95 u okrugu Martin, severno od Palm Biča.

Šerif okruga Martin, Vilijam Snajder, izjavio je da osumnjičeni nije bio naoružan u trenutku hapšenja.

Šerif okruga Palm Bič Rik Bredšo je rekao da je svedok video muškarca kako beži iz žbunja na golf terenu. Svedok je uslikao crni "nisan" osumnjičenog, a uređaj za prepoznavanje registarskih tablica uočio je vozilo, koje je policija ubrzo nakon toga zaustavila.

Osumnjičeni se predao mirno, bez pružanja otpora.

08:37

Snimak hapšenja osumnjičenog na Floridi

Pogledajte snimak hapšenja osumnjičenog za pokušaj atentata na Trampa.

08:33

Sin osumnjičenog za pokušaj atentata na Trampa: "On je pun ljubavi, pošten, marljiv"

Sin Rajana Veslija Rauta, osumnjičenog za pokušaj atentat na Donalda Trampa, dao je izjavu za CNN nakon što je njegov otac uhapšen na Floridi.

Najstariji sin osumnjičenog, Oran, opisao je svog oca kao "punog ljubavi, poštenog i marljivog čoveka".

Rajan Vesli Raut kuća osumnjičenog za pokušaj atentata na Trampa Kuća osumnjičenog za atentat na Trampa Foto: Tanjug/AP
08:01

Osumnjičeni za atentat na bivšeg lidera SAD: "Tramp me razočarao kao predsednik"

Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog icidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa ima bogatu kriminalnu prošlost i od 2019. godine podržava isključivo demokratske kandidate.

Kako piše Njujork post, Raut, koji je iz Severne Karoline, često je na društvenim mrežama objavljivao komentare o politici, a u aprilu je na mreži X napisao da je "demokratija na glasačkom listiću" ove godine.

07:26

Otkrivene prve reči Trampa posle atentata

Voditelj Foks Njuza Šon Heniti otkrio je da je pričao sa Trampom posle atentata, i otkrio šta mu je bivši predsednik rekao.

- Tramp je otišao odmah do prostorija golf kluba da proveri da li su svi dobro - rekao je Heniti.

On je onda otkrio da je prva reakcija Trampa bila sledeće:

- Uh, stvarno sam želeo da završim igru na petoj rupi! Imao sam dobar rezultat i imao sam šansu da ubacim lopticu za -1! Bio sam na petoj, bio sam na petoj rupi - rekao je Tramp, a prenosi Heniti.

07:19

Objavljena fotografija hapšenja atentatora na Trampa

Rajan Vesli Raut (58) uhapšen je zbog sumnje da upravo on stoji iza novog pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa. Društvenim mrežama sada kruži donekle uznemirujuća fotografija njegovog hapšenja, a ono što budi jezu jeste činejnica da se na njoj Raut smeje.

Dok sedi u policijskom vozilu, Raut posmatra nešto kroz otvorena vrata automobila uz miran izraz lica i blagi osmeh.

07:18

Detalji drugog atentata na Trampa

Osumnjičeni za drugi pokušaj atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa identifikovan je kao Rajan Vesli Raut, potvrdili su izvori iz policije za Fox News.

Raut je navodno bio naoružan jurišnom puškom ispred Tramp Internacional Golf Kluba dok je Tramp igrao na petoj rupi u nedelju popodne.

Prema rečima vlasti, uspeo je da provuče cev puške kroz žičanu ogradu ispred golf kluba.

07:16

Bajden se hitno oglasio posle atentata na Donalda Trampa

Predsednik SAD Džo Bajden je u nedelju osudio „političko nasilje“ nakon drugog atentata na bivšeg predsednika Trampa ranije tog dana.

Demokratski predsednik rekao je da je bio informisan o incidentu i federalnoj istrazi u vezi sa tim.

"Osumnjičeni je u pritvoru, i pohvaljujem rad Tajne službe i njihovih partnera iz agencija za sprovođenje zakona zbog njihove budnosti i napora da bivšeg predsednika i one oko njega održe bezbednim", rekao je Bajden u izjavi, dodajući da mu je "lakše" što je republikanski predsednički kandidat "nepovređen".

07:15

Oglasila se Kamala Haris posle atentata na Donalda Trampa

Potpredsednica SAD Kamala Haris osudila je "političko nasilje" i obećala da će obezbediti da Tajna služba ima "sve potrebne resurse" za ispunjenje svoje misije.

"Duboko sam uznemirena zbog mogućeg pokušaja atentata na bivšeg predsednika Trampa danas. Dok prikupljamo činjenice, želim da budem jasna: osuđujem političko nasilje. Svi moramo dati svoj doprinos kako bismo osigurali da ovaj incident ne dovede do još više nasilja," rekla je Haris u izjavi objavljenoj kasno u nedelju uveče.

07:12

Ovo je čovek koji je juče pokušao da ubije Donalda Trampa!

Čovek koji je uhapšen u vezi sa drugim atentatom na bivšeg predsednika Donalda Trampa bio je glasan u vezi sa podrškom SAD-a Ukrajini i ima dugu krivičnu i građansku sudsku istoriju, uključujući presudu za posedovanje mitraljeza, piše NBC.

Rajan Vesli Raut, 58, uhapšen je nakon što su pucnji ispaljeni u Tramp Internacional Golf Klubu u Vest Palm Biču na Floridi, u nedelju, rekli su tri visoka izvora iz službi bezbednosti. Sudski zapisi iz 2002. godine pokazuju da je Raut ranije bio osuđen zbog posedovanja "oružja za masovno uništenje" - mitraljeza.

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA